Baklažánové cannelloni

Výborné nízkosacharidové jedlo 🙂

Baklažánové cannelloni
Baklažánové cannelloni
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Za chvíľu tu je plavková sezóna a tam končí veškerá sranda 😀 Tam to už veľmi neobabrete. Tak, keď som sa už dala s Fitshaker do tej plavkovej výzvy, snažím sa vykrývať obedy/večere nízkosacharidovo (keďže chleba sa mi asi nepodarí vzdať). Jedna výborná a extra chutná inšpirácia, s morčacím mäskom. Neskutočne zasýti :* Môžete ísť do záhrady okopávať 😀
Množstvo Príprava
16 roliek 30 min.
Doba varenia
30-45 min.
Množstvo Príprava
16 roliek 30 min.
Doba varenia
30-45 min.
Baklažánové cannelloni
Baklažánové cannelloni
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Za chvíľu tu je plavková sezóna a tam končí veškerá sranda 😀 Tam to už veľmi neobabrete. Tak, keď som sa už dala s Fitshaker do tej plavkovej výzvy, snažím sa vykrývať obedy/večere nízkosacharidovo (keďže chleba sa mi asi nepodarí vzdať). Jedna výborná a extra chutná inšpirácia, s morčacím mäskom. Neskutočne zasýti :* Môžete ísť do záhrady okopávať 😀
Množstvo Príprava
16 roliek 30 min.
Doba varenia
30-45 min.
Množstvo Príprava
16 roliek 30 min.
Doba varenia
30-45 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: roliek
Postup prípravy
  1. Na bravčovej masti si minútku speníme pokrájanú cibuľu. Pridáme podrvenú alebo najemno nastrúhanú mrkvu, rascu, nakrájané šampióny, mäso a poopekáme cca 5 min. Pridáme pretlačený cesnak, červenú mletú papriku, sójovú omáčku a zalejeme najlepšie domácim kečupom (riedkym). Varíme cca 20-30 min., v prípade potreby dolejeme trochu vody. Ragú dochutíme soľou, medom a majoránkou. Fantastické je aj korenie na mleté mäso, príp. trošku pizza korenie. Ragú nemá byť veľmi riedke a v podstate dáva hlavnú chuť.
  2. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov.
  3. Medzitým si nakrájame baklažán na tenké plátky (fakt tenké, aby sa nám to dalo zavinúť) a nasolíme ich, aby nám pustili horkosť. Potom kuchynskou utierkou osušíme, plníme hotovým ragú a zavinieme. Zapekaciu misku si jemne potrieme ragú a ukladáme rolky. Dáme piecť do rúry cca 30 min. Potom posypeme syrom a dáme ešte zapiecť na 10 min.
    Medzitým si nakrájame baklažán na tenké plátky (fakt tenké, aby sa nám to dalo zavinúť) a nasolíme ich, aby nám pustili horkosť. Potom kuchynskou utierkou osušíme, plníme hotovým ragú a zavinieme. Zapekaciu misku si jemne potrieme ragú a ukladáme rolky. Dáme piecť do rúry cca 30 min. Potom posypeme syrom a dáme ešte zapiecť na 10 min.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. Vyborne su. Vdaka za recept!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.