Blanšírovaná špargľa s baby novými zemiačikmi a grilovaným halloumi

Sezóna špargle je tu 🙂

Blanšírovaná špargľa s baby novými zemiačikmi a grilovaným halloumi
Blanšírovaná špargľa s baby novými zemiačikmi a grilovaným halloumi
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte halloumi syr? Je to fantastický grécky syr z kombinácie kravského, ovčieho a kozieho mlieka. Krásne chrumká pod zubami a má výraznú slanú chuť. V kombinácii s kyslastou holandskou omáčkou, maslovou špargľou a zemiakmi je to dokonalá kombinácia 🙂
Množstvo Príprava
2 osoby 25 min
Množstvo Príprava
2 osoby 25 min
Blanšírovaná špargľa s baby novými zemiačikmi a grilovaným halloumi
Blanšírovaná špargľa s baby novými zemiačikmi a grilovaným halloumi
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte halloumi syr? Je to fantastický grécky syr z kombinácie kravského, ovčieho a kozieho mlieka. Krásne chrumká pod zubami a má výraznú slanú chuť. V kombinácii s kyslastou holandskou omáčkou, maslovou špargľou a zemiakmi je to dokonalá kombinácia 🙂
Množstvo Príprava
2 osoby 25 min
Množstvo Príprava
2 osoby 25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Baby zemiačky si dáme variť do vody aj so šupkou na cca 15-20 minút - kontrola vidličkou..
  2. Medzitým si pripravíme špargľu. Zelenú špargľu nešúpeme, len odrežeme drevnaté konce asi pol až 1 cm. Vložíme ju do vriacej osolenej, ocukrenej vody s trochou octu, ideálne do vysokého hrnca tak, aby konce neboli ponorené vo vode. Varíme presne 3 minúty, ani o minútu viac. Vodu vylejeme (alebo použijeme ako základ na polievku) a nalejeme na špargľu studenú/ľadovú vodu, vylejeme a ešte raz...Necháme v tom špargľu cca minútu a vylejeme.
  3. Halloumi nakrájame na plátky a sprudka osmahneme na grile alebo panvici z oboch strán cca 2 minutky.
  4. Holandská omáčka - dáme si zovrieť vodu, keď už vrie, znížime plyn a pridáme navrch druhý hrniec alebo hlinenú misku. Pridáme žĺtka, vodu, ocot, citrónovú šťavu a soľ. Šľaháme ručne metličkou nad parou cca 3-5 minút, pokým nám zhuste a stane sa z nej krém. Nakoniec postupne prilievame rozpustené maslo, stále miešame. Fakt opatrne na malom ohni a miešať, aby sa Vám z toho nespravila praženica. Dochutíme ešte muškátovým orieškom, prípadne soľou alebo citrónovou šťavou. Kto má rád môže pridať aj kôpor.
  5. Pred podávaním si špargľu aj baby zemiaky osmahneme na panvici na troške oleja, aby sa zatiahli. Môžeme struhnúť aj parmezán.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.85 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.