Kuracie soté v karfiólovej placke (bezlepková)

Odľahčená slovenská klasika 🙂

Kuracie soté v karfiólovej placke (bezlepková)
Kuracie soté v karfiólovej placke (bezlepková)
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 3.42
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moje recepty väčšinou vzniknú tak, že niečo potrebujem minúť 😀 Podobne bolo na tom aj toto jedlo. Karfiólovú placku som skúšala prvýkrát a vyšla fantasticky. Naozaj neskutočná delikátna chuť napriek tomu, že je bezlepková, jemná po mladej pažítke a výrazná po syre. Výborne ju dopĺňa šťavnaté mäsko so sladkým hráškom.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Kuracie soté v karfiólovej placke (bezlepková)
Kuracie soté v karfiólovej placke (bezlepková)
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 3.42
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Moje recepty väčšinou vzniknú tak, že niečo potrebujem minúť 😀 Podobne bolo na tom aj toto jedlo. Karfiólovú placku som skúšala prvýkrát a vyšla fantasticky. Naozaj neskutočná delikátna chuť napriek tomu, že je bezlepková, jemná po mladej pažítke a výrazná po syre. Výborne ju dopĺňa šťavnaté mäsko so sladkým hráškom.
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
3 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Karfiol a pažítku si v sekáčiku s S nožmi, alebo kuchynskom robote rozmixujeme nadrobno a pridáme do misky. Nastrúhame syr, pridáme medvedí cesnak, vajcia, škrob, mletú červenú papriku, soľ a drvenú rascu. Všetko spolu premiešame, na panvici si spravíme veľkú placku a opekáme na troche oleja na miernom ohni z oboch strán dozlatova. Dokopy cca 5 min. Placka je jemná, tak pozor na to, aby sa pri pretáčaní neroztrhla. Ja som si pomohla dvoma obracačkami. Ak sa toho bojíte, môžete spraviť aj 4 malé okrúhle placky.
  2. Mäsko si nakrájame na drobné kúsky, pridáme po 1 PL z horčice, kečupu a medu, osolíme, zamiešame a zprudka opekáme na panvici cca 10 min. Pridáme hrášok, 1 PL kečupu a asi deci a pol vody, v ktorej sme si rozmiešali 1 kopcovitú čl škrobu (aby zahustil šťavu). Môžeme dochutiť plátkom masla, muškátovým orieškom, šťavou z citrón a soľou.
  3. Pri servírovaní dáme na tanier najprv placku, od stredu k jednému kraju pridáme mäsko s hráškom a prehneme.
    Pri servírovaní dáme na tanier najprv placku, od stredu k jednému kraju pridáme mäsko s hráškom a prehneme.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

3 komentáre

  1. Tak toto! Mňam! Už dávnejšie som skúšala tvoj karfiol na indický spôsob a povedala som, že inak už karfiol robiť nebudem, lebo je výborný, ale toto! Super, ani neviem, kedy mi to zmizlo z taniera? Ďakujem!

  2. Mozno blba otazka, ale ten karfiol ma byt surovy alebo predvareny? Dakujem ?

  3. vyborny recept, snad maly „zlepsovak“,..placka sa mi pekne prevratila, ked som si ju zhrnula na tanier a potom supla spat na panvicu…(ako ked sa robi spanielska tortila)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.