Semifreddo s mascarpone, čokoládou a chilli mandľami

Úžasný krémový dezert, s ktorým vždy zabodujete 🙂

Semifreddo - luxusná Vienetta
Semifreddo - luxusná Vienetta
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento recept mi poslala Sandra Kello, prostredníctvom kreatívnej letnej súťaže, ktorú sme robili spoločne s Lidlom. Keď som ho vyskúšala, v momente sa mi zapojili všetky chuťové bunky. Mám veľmi rada Vienettu, no tento dezert ju preskočil asi o 100 bodov. Úžasný, krémový, jemný, s chrumkajúcimi karamelovými mandľami a praskajúcou čokoládou. Pre mňa No. 1 v lete. Týmto dezertom si u návštevy šplhnete 🙂
Množstvo Príprava
6 kúskov 15 min.
Doba varenia
4-6 hodín
Množstvo Príprava
6 kúskov 15 min.
Doba varenia
4-6 hodín
Semifreddo - luxusná Vienetta
Semifreddo - luxusná Vienetta
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento recept mi poslala Sandra Kello, prostredníctvom kreatívnej letnej súťaže, ktorú sme robili spoločne s Lidlom. Keď som ho vyskúšala, v momente sa mi zapojili všetky chuťové bunky. Mám veľmi rada Vienettu, no tento dezert ju preskočil asi o 100 bodov. Úžasný, krémový, jemný, s chrumkajúcimi karamelovými mandľami a praskajúcou čokoládou. Pre mňa No. 1 v lete. Týmto dezertom si u návštevy šplhnete 🙂
Množstvo Príprava
6 kúskov 15 min.
Doba varenia
4-6 hodín
Množstvo Príprava
6 kúskov 15 min.
Doba varenia
4-6 hodín
Čo budeme potrebovať
Množstvo: kúskov
Postup prípravy
  1. Mandle si nakrájame/nalámeme na menšie kúsky. Na suchej panvici ich minútku opražíme a zasypeme trstinovým cukrom cca 4 PL. Namelieme trošku chilli a čakáme, kým sa cukor rozpustí na karamel. Je fajn to mať na miernom ohni, aby nám karamel nezhorkol. Vypneme, zamiešame karamel s mandľami a necháme vychladnúť.
  2. Nad parou si rozpustíme čokoládu (hrniec, doňho voda a na to buď ďalší hrniec, alebo kovová/smaltová miska). Voda sa nesmie dotýkať vrchnej misky. Keď začne voda vrieť, stiahneme plameň, aby sa nám čokoláda nezrazila. Pridáme kúsok masla, aby sa nám s ňou dobre manipulovalo.
  3. Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme do polotuha s vnútrom vanilkového lusku. Pridáme mascarpone a šťavu z citróna. Zmes poriadne vyšľaháme, aby bola krémová a jemná.
  4. Žĺtka si vyšľaháme s trstinovým cukrom do peny. Cukru pridajte podľa chuti, mne stačili 3 PL. Zmes vmiešajte do mascarpone masy.
  5. Do srnčieho chrbáta alebo zapekacej misky vystlanej fóliou vrstvíme mascarpone krém, tenkú vrstvu čokolády, posypeme karamelovými mandľami a zase vrstvíme. Poslednú vrstvu ozdobte mriežkou z čokolády, alebo spravte ornamenty. Dáme zamraziť na 4 - 6 hodín.
  6. Dezert sa ľahšie vyberá, keď ho necháte chvíľu roztopiť. Výborná je s malinami 🙂 Bon appetit 🙂
    Dezert sa ľahšie vyberá, keď ho necháte chvíľu roztopiť. Výborná je s malinami :) Bon appetit :)
Poznámka k receptu

TIP : Vanilkový lusk si otvoríme veľmi jednoducho. Kraje (kúsok) odrežeme, pozdĺžne lusk prerežeme (len vrchnú časť) a vnútro opakom noža stiahneme z jedného kraja na druhý.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Vianočné oplátky

tradičné, chrumkavé a voňavé Vianočné oplátky Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.