Výborné, jednoduché a chutné. Stvorené na špeciálnu príležitosť 🙂
Bravčová panenka so zeleninovým špízom a brusnicovým coulis
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ja viem, že vy sa ľúbite celý rok, každučký deň 🙂 Ale nie vždy sa v dennodennom zhone dokážeme zastaviť a dať to milovanej osobe aj patrične najavo 🙂 Preto sa teším vždy na Valentína, nie kvôli marketingu, ale kvôli okamihu, ktorý patrí len nám a že si je ho milé pripomenúť. Spríjemnite si ho výbornou večerou vo dvojici (trojici :D). Odporúčam ďalší skost z pivnice Château Topoľčianky, výnimočné dezertné slamové vínko ako šité na výnimočnú príležitosť 🙂 Intenzívna chuť čerešní v kombinácii so sušenými slivkami si vás podmaní a podčiarkne chuť panenky 🙂
Bravčová panenka so zeleninovým špízom a brusnicovým coulis
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ja viem, že vy sa ľúbite celý rok, každučký deň 🙂 Ale nie vždy sa v dennodennom zhone dokážeme zastaviť a dať to milovanej osobe aj patrične najavo 🙂 Preto sa teším vždy na Valentína, nie kvôli marketingu, ale kvôli okamihu, ktorý patrí len nám a že si je ho milé pripomenúť. Spríjemnite si ho výbornou večerou vo dvojici (trojici :D). Odporúčam ďalší skost z pivnice Château Topoľčianky, výnimočné dezertné slamové vínko ako šité na výnimočnú príležitosť 🙂 Intenzívna chuť čerešní v kombinácii so sušenými slivkami si vás podmaní a podčiarkne chuť panenky 🙂
Zeleninu si nakrájame, dáme do nádoby, pokvapkáme troškou oleja a zasypeme pizza korením. Ideálne od Vitana, ktoré je bez protihrudkujúcich zmesí, glutamanov a má úžasnú chuť. Napicháte si čokoľvek podľa chuti, môžete sprudka minútku-dve z každej strany osmahnúť na bravčovej masti (ak chcete fit verziu nesmahnete) a dáte piecť do rúry na 210-220 stupňov. Ak chceme mať sýtoružovú - 9 min, jemne ružovú - 12 min, prepečenú no stále šťavnatú - 15 min.
Medzitým si pripravíme mäsko, odblaníme, keď je treba, umyjeme, vysušíme, poriadne potrieme dijon horčicou, osolíme, okoreníme, obalíme v zrejúcej šunke (ak sa vám bude rozpadávať, pomôžte si špáratkami) a sprudka osmahneme na bravčovej masti cca 1 minútku z každej strany. Preložíme do sklenenej jenskej misky, prelejeme výpekom, zakryjeme poklopom a dáme piecť do trúby na 200 stupňov, 9 min ak chcete mať sýtoružovú, jemneružovú na 12 min a prepečenú na 15 min. Ak dáte špízy na malý, zmestí sa vám to vedľa seba.
Medzitým si do hrnca pridáme cca 2-3 PL brusnicového džemu a 1 PL vody, premiešame, privedieme do varu a vypneme. Keď je panenka hotová, vyberieme ju z jenskej misky a rozkrájame na medajlónky. Prelejeme výpekom, brusnicovou omáčkou a podávame so špízmi.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Tinka skusala som vas recept dnes vecer. Masko som osmahla na panvici zhruba 5 min a nasledne do rury podla receptu na 15 min. Po uplynuti vsak bolo stale uplne surove zvnutra takze som ruru zvysila na 240 a dalsich 15 min a az potom bolo dobre..neviem preco mi tie casy vobec nevysli ako podla receptu..kazdopadne moje prva panenenka takze aj tak sa tesim 🙂
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Tinka skusala som vas recept dnes vecer. Masko som osmahla na panvici zhruba 5 min a nasledne do rury podla receptu na 15 min. Po uplynuti vsak bolo stale uplne surove zvnutra takze som ruru zvysila na 240 a dalsich 15 min a az potom bolo dobre..neviem preco mi tie casy vobec nevysli ako podla receptu..kazdopadne moje prva panenenka takze aj tak sa tesim 🙂
Mne tiez tie casy nikdy nesedia a musim pridat takmer dvojnasobok 😉 Asi ma Tinka silnejsiu ruru.
Ja som to dnes skúsila a detto musela som pridať aj dlhšie piecť našťastie sa mi nevysusila ani nestvrdla a bola chutná.