Bravčová panenka so zeleninovým špízom a brusnicovým coulis

Výborné, jednoduché a chutné. Stvorené na špeciálnu príležitosť 🙂

Bravčová panenka so zeleninovým špízom a brusnicovým coulis
Bravčová panenka so zeleninovým špízom a brusnicovým coulis
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ja viem, že vy sa ľúbite celý rok, každučký deň 🙂 Ale nie vždy sa v dennodennom zhone dokážeme zastaviť a dať to milovanej osobe aj patrične najavo 🙂 Preto sa teším vždy na Valentína, nie kvôli marketingu, ale kvôli okamihu, ktorý patrí len nám a že si je ho milé pripomenúť. Spríjemnite si ho výbornou večerou vo dvojici (trojici :D). Odporúčam ďalší skost z pivnice Château Topoľčianky, výnimočné dezertné slamové vínko ako šité na výnimočnú príležitosť 🙂 Intenzívna chuť čerešní v kombinácii so sušenými slivkami si vás podmaní a podčiarkne chuť panenky 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
20 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
20 min.
Bravčová panenka so zeleninovým špízom a brusnicovým coulis
Bravčová panenka so zeleninovým špízom a brusnicovým coulis
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ja viem, že vy sa ľúbite celý rok, každučký deň 🙂 Ale nie vždy sa v dennodennom zhone dokážeme zastaviť a dať to milovanej osobe aj patrične najavo 🙂 Preto sa teším vždy na Valentína, nie kvôli marketingu, ale kvôli okamihu, ktorý patrí len nám a že si je ho milé pripomenúť. Spríjemnite si ho výbornou večerou vo dvojici (trojici :D). Odporúčam ďalší skost z pivnice Château Topoľčianky, výnimočné dezertné slamové vínko ako šité na výnimočnú príležitosť 🙂 Intenzívna chuť čerešní v kombinácii so sušenými slivkami si vás podmaní a podčiarkne chuť panenky 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
20 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min.
Doba varenia
20 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Zeleninu si nakrájame, dáme do nádoby, pokvapkáme troškou oleja a zasypeme pizza korením. Ideálne od Vitana, ktoré je bez protihrudkujúcich zmesí, glutamanov a má úžasnú chuť. Napicháte si čokoľvek podľa chuti, môžete sprudka minútku-dve z každej strany osmahnúť na bravčovej masti (ak chcete fit verziu nesmahnete) a dáte piecť do rúry na 210-220 stupňov. Ak chceme mať sýtoružovú - 9 min, jemne ružovú - 12 min, prepečenú no stále šťavnatú - 15 min.
  2. Medzitým si pripravíme mäsko, odblaníme, keď je treba, umyjeme, vysušíme, poriadne potrieme dijon horčicou, osolíme, okoreníme, obalíme v zrejúcej šunke (ak sa vám bude rozpadávať, pomôžte si špáratkami) a sprudka osmahneme na bravčovej masti cca 1 minútku z každej strany. Preložíme do sklenenej jenskej misky, prelejeme výpekom, zakryjeme poklopom a dáme piecť do trúby na 200 stupňov, 9 min ak chcete mať sýtoružovú, jemneružovú na 12 min a prepečenú na 15 min. Ak dáte špízy na malý, zmestí sa vám to vedľa seba.
  3. Medzitým si do hrnca pridáme cca 2-3 PL brusnicového džemu a 1 PL vody, premiešame, privedieme do varu a vypneme. Keď je panenka hotová, vyberieme ju z jenskej misky a rozkrájame na medajlónky. Prelejeme výpekom, brusnicovou omáčkou a podávame so špízmi.
    Medzitým si do hrnca pridáme cca 2-3 PL brusnicového džemu a 1 PL vody, premiešame, privedieme do varu a vypneme. Keď je panenka hotová, vyberieme ju z jenskej misky a rozkrájame na medajlónky. Prelejeme výpekom, brusnicovou omáčkou a podávame so špízmi.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

3 komentáre

  1. Tinka skusala som vas recept dnes vecer. Masko som osmahla na panvici zhruba 5 min a nasledne do rury podla receptu na 15 min. Po uplynuti vsak bolo stale uplne surove zvnutra takze som ruru zvysila na 240 a dalsich 15 min a az potom bolo dobre..neviem preco mi tie casy vobec nevysli ako podla receptu..kazdopadne moje prva panenenka takze aj tak sa tesim 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.