Bravčové karé s pórikovým cappuccinom a pečené zemiaky

Kombinácia mäso, pórik, dijon horčica a pivo je úplne neskutočná.

Bravčové karé s pórikovým cappuccinom a pečené zemiaky
Bravčové karé s pórikovým cappuccinom a pečené zemiaky
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborná slovenská klasika, najemno nakrájané bravčové karé so skvelým pórikovým cappuccinom. Plná chuť dijon horčice, osviežená kvapkou citróna a k tomu chrumkavé opečené zemiaky s pizza korením <3 proste bašta!
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
30 min
Bravčové karé s pórikovým cappuccinom a pečené zemiaky
Bravčové karé s pórikovým cappuccinom a pečené zemiaky
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborná slovenská klasika, najemno nakrájané bravčové karé so skvelým pórikovým cappuccinom. Plná chuť dijon horčice, osviežená kvapkou citróna a k tomu chrumkavé opečené zemiaky s pizza korením <3 proste bašta!
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rúru si zapneme na 180 stupňov. Zemiaky umyjeme, rozkrojíme na polku, nakrájame na pásiky a poukladáme na pečiaci papier reznou stranou dolu. Posypeme rozmarínom, alebo pizza korením, postriekame olejom a dáme piecť do trúby na cca 30-35 min. V polovici plech otočíme a ja som otočila aj zemiaky zas na druhú stranu aby sa dobre opiekli a schrumkaveli.
  2. Mäsko nakrájame na tenké plátky, umyjeme, jednu stranu potrieme poriadne dijon horčičou, posypeme drvenou rascou, korením. Mäso som robila v tlakovom hrnci, ak nemáte, robte na panvici. Na panvici však bude trvať o cca 20 min dlhšie. Na dno tlakového hrnca som si dáme bravčovú masť, necháme rozpáliť a položíme mäso horčičou nadol. kľudne poukladajte na seba. Necháme minútku zatiahnuť, pridáme nadrobno nakrájaný pór, červenú mletú papriku, trošku sójovej omáčky, za 1 PL domáceho pikantu (paprikovej pomazánky) ak nemáte dajte kečup, zalejeme pivom (toľko aby bolo mäso ponorené) a zavrieme tlakový hrniec. Od začiatku pískania varíme 20 min.
  3. Keď je mäso hotové, mäso vyberieme, pridáme 1/2 PL zemiakového škrobu a omáčku rozmixujeme dohladka na krém, krásne sa nám zahustí, zostane lesklá a nadýchaná. Dochutíme soľou a kvapkou citrónovej šťavy.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

10 komentárov

  1. Vyborny a rychly obedik, ja som pouzila pliecko a na zemiaky som dala korenie na opekane namiesto pizza ????

  2. Dnes sme si na obed spravili tento receptik aj s pórovou polievockou a prsty sme si oblizovali ? dakujeme za uzasne a zaroven jednoduche recepty.

  3. Výborný recept, výborna štavicka ….mnam

  4. Tinka co by si mi odporucila namiesto piva?som bezlepkacka a pivo mam zakazane..dakujem ?

  5. Vyborna inspiracia na nedelny obed,vyskusane a malo uspech,akurat detska verzia bez piva?

  6. Moze byt aj hovadzie, pripadne telacie maso?

  7. Dost horka chut zostala po pive. Mozno inu znacku nabuduce musim pouzit

  8. Ta kysla uhorka ide kde?

Napísať odpoveď pre Mirka Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.