Nikdy by som nepovedala, že guláš bez mäsa vie byť chuťovo tak úžasný. A to ja na poctivý guláš nedám dopustiť. Další míľnik v mojom živote. Najmä, keď vidím mojich "mäsožravcov" ako vylizujú taniere 🙂 Už ste skúšali? Výskušajte, všetci si pochutíte 🙂
Nikdy by som nepovedala, že guláš bez mäsa vie byť chuťovo tak úžasný. A to ja na poctivý guláš nedám dopustiť. Další míľnik v mojom živote. Najmä, keď vidím mojich "mäsožravcov" ako vylizujú taniere 🙂 Už ste skúšali? Výskušajte, všetci si pochutíte 🙂
Cibuľky si ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmahnem na olivovom oleji dozlatova cca 2-3 minútky. 1 strúčik cesnaku si nakrájame nadrobno a pridáme k cibuľke. Minútku spolu orestujeme.
Cuketu aj zemiaky si nakrájame na malé kocky a pridáme k cibuľke. Ak vám vadí šupka z cukety, a chcete mať guláš jemnejší, ošúpte ju. Pridáme zvyšné dva cesnaky v celku, dochutíme gulášovým korením, mletou červenou paprikou, drvenou rascou, kurkumou, zamiešame a minútku to celé restujeme.
Medzitým si rozmixujeme lečo. Pridáme doňho kečup, víno a sójovú omáčku. Prilejeme k zmesi. Zamiešame a zalejeme vriacou vodou z kanvice - nalejeme 1/2 - 3/4 litra vody. Podľa konzistencie. Vhodíme bobkový list a varíme od zovretia 15 minút. Potom pridáme červenú šošovicu a varíme ešte 10 min. V prípade potreby guláš rozriedime, tak aby mal 2 litre objem. Dochutíme soľou, majoránkou a podávame s čerstvým chlebíkom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Odskúšane, VYBORNE!!! Všetkým chutil a pýtali si recept 🙂 Vďaka za inšpiráciu. odporúčam každému vyskúšať! ps- cibulku som odflakla, a nebola úplne nadrobno, a potom som to tam cítila (nikto iný to neriešil len ja) .. takže odporučam nakrajať fakt nadrobno ako je v recepte 🙂
No skúsila som a bol fantastický. Tiež mám doma masozravcov a napriek tomu im veľmi chutil. Ďakujem za recept Tinka, určite som ho nerobila naposledy. 👌👌👌
Dlho dom nad týmto receptom váhala, ale dnes ma premohla ľútosť nad pomaly odchádzajúcou cuketou v chladničke a neľutujem, úžasná polievočka. Lečo som nahradila mäkkými paradajkami pomixovanými na pyré. Určite zopakuje a samozrejme odporúčam.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
pan Susienka,
Vas recept je neodolatelny.
Dobru chut a Dakujeme
Odskúšane, VYBORNE!!! Všetkým chutil a pýtali si recept 🙂 Vďaka za inšpiráciu. odporúčam každému vyskúšať! ps- cibulku som odflakla, a nebola úplne nadrobno, a potom som to tam cítila (nikto iný to neriešil len ja) .. takže odporučam nakrajať fakt nadrobno ako je v recepte 🙂
Vyborny?. Furt chodim do hrnca,aky je dobry?.
Dobry den, chcem sa opytat, ci je uplne mozne vynechat vino alebo resp. cim ho nahradit, aby to mohlo jest aj dieta. Dakujem
Myslím si, že víno môžete kľudne pridať lebo alkohol sa varením odpari a zostane len decentná chuť.
Gulasove korenie??? Nerozumiem k comu…
Vsetko podla receptu, vobec nechutilo 🙁 sklamanie. .. myslim ze par veci v recepte chyba..
Sup s jednym kuracim prskom do polievky a zazivame nebicko v papulke. Vyborny recept aj bez prska, odporucam
Úžasná polievka :))) ľahká, chutná a nenáročná. Odporúčam každému kto váha. Mňam.
Ja sledujem Vas a Vase recepty. Ale bud som ju urobila nespravne alebo co ale teda nikomu nechutila a okolo gulasu to ani neslo. A to cuketu milujem ?
Stejné u nás. Lečo je tam hrozně cítit, celé je to po něm kyselé. Škoda domácí cukety.
No skúsila som a bol fantastický. Tiež mám doma masozravcov a napriek tomu im veľmi chutil. Ďakujem za recept Tinka, určite som ho nerobila naposledy. 👌👌👌
Guláš som dnes robila prvý krát a je fantastický aj mužovi velmy chytil…🙂 Môžem len odporučiť super receptík..👌
Dlho dom nad týmto receptom váhala, ale dnes ma premohla ľútosť nad pomaly odchádzajúcou cuketou v chladničke a neľutujem, úžasná polievočka. Lečo som nahradila mäkkými paradajkami pomixovanými na pyré. Určite zopakuje a samozrejme odporúčam.