Grilovaný losos v sezamovej kruste, zelerové hranolčeky a marinovaná cuketa
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes, keď som vymýšľala naše obedové menu, mala som chuť na niečo ľahké a niečo, čo sme dávno nemali. A potrebovala som spotrebovať cuketu a vykúzliť z nej niečo neobyčajné. A tak vzniklo ľahké, fit, relatívne rýchle a veľmi, veľmi chutné jedlo, v súlade s delenou stravou 🙂
Grilovaný losos v sezamovej kruste, zelerové hranolčeky a marinovaná cuketa
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dnes, keď som vymýšľala naše obedové menu, mala som chuť na niečo ľahké a niečo, čo sme dávno nemali. A potrebovala som spotrebovať cuketu a vykúzliť z nej niečo neobyčajné. A tak vzniklo ľahké, fit, relatívne rýchle a veľmi, veľmi chutné jedlo, v súlade s delenou stravou 🙂
Najprv si pripravíme marinovanú cuketu. Musí aspoň hodinu odstáť, aby nabrala správnu arómu. Škrabkou na zemiaky si cuketu pozdĺžne našúpeme na pásiky. Pripravíme si marinádu z oleja, soli, trošky octu, medu a vody. Podľa chuti. A ponoríme do nej plátky cukety.
Zeler si ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Dáme do nádoby, nalejeme trochu olivového oleja, pridáme pizza korenie a nastrúhame parmezán. Premiešame, rozvrstvíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na cca 30 minút. Po 20-tich minútach hranolčeky podberákom otočíme, aby sa nám rovnomerne upiekli, resp. plech otočíme o 180 stupňov.
Lososa si umyjeme, osušíme utierkou, trošku pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme z oboch strán sezamom a sušeným medvedím cesnakom. Panvicu rozhorúčime, posypeme soľou, položíme lososa, stíšime oheň a prikryjeme. Z každej strany opečieme dozlatista, cca 2-3 minúty. Bez oleja, nebojte sa toho 🙂 Zvonku bude chrumkavý, zvnútra neskutočne šťavnatý 🙂 Pri servírovaní pokvapkáme čili olejom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Skúšala som iba rybku spraviť a bola perfektná. Veľmi nám chutila. My sme si spravili pečené zemiačky k nej, kvôli času, lebo som nestíhala popri pečení 😉
Taktiež som skúšala len rybu s pečenými zemiakmi. Na to, že ryby teda fakt veľmi nemusím, toto je super recept, takúto by som si dala aj každý deň. Vďaka.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Skúšala som iba rybku spraviť a bola perfektná. Veľmi nám chutila. My sme si spravili pečené zemiačky k nej, kvôli času, lebo som nestíhala popri pečení 😉
Taktiež som skúšala len rybu s pečenými zemiakmi. Na to, že ryby teda fakt veľmi nemusím, toto je super recept, takúto by som si dala aj každý deň. Vďaka.
Perfektný recept, spravila som si ho v celom znení! Zeleninka bola výborná a aj ta marinada, mňam!