vegetariánske jedlo, ktoré chutí úžasne
Najväčšiu radosť mám z toho, keď z obyčajného zeleninového jedla dokážem vyčarovať gurmánsky zážitok 🙂 Pretože zeleninu úplne milujem- Úžasné hríbikové ragú, ktoré nadchne aj náročnejšieho (mäsožravého) konzumenta. Do pyré som tentokrát pridala lučinu a ono zostalo tak úžasne krémové, mňam☺️ Pochuťte si moji milí, je to fantastické ?
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 30 min |
Doba varenia |
20 min |
|
|
Najväčšiu radosť mám z toho, keď z obyčajného zeleninového jedla dokážem vyčarovať gurmánsky zážitok 🙂 Pretože zeleninu úplne milujem- Úžasné hríbikové ragú, ktoré nadchne aj náročnejšieho (mäsožravého) konzumenta. Do pyré som tentokrát pridala lučinu a ono zostalo tak úžasne krémové, mňam☺️ Pochuťte si moji milí, je to fantastické ?
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks červená cibuľa
- 2 ks mrkva
- kúsok koreňový zeler
- 2 strúčik cesnak
- 8 ks hnedé šampiňóny
- 1,5 deci červené víno
- 1 deci 33% šľahačková smotana
- 6 ks zemiaky
- 2 ks paštrnák
- 2 PL lučina
- na dochutenie: 1 čl sójová omáčka, 1 čl dijon horčica, 3 PL kečup, soľ, rasca, bobkový list, majoránka, citrónová šťava, petržlenová vňať.
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Cibuľu si pokrájame nadrobno a speníme ju na bravčovej masti cca minútku. Medzitým si ošúpeme mrkvy, prekrojíme napoly a nakrájame na tenšie polkolieska a spolu s rascou pridáme k cibuľke. Zamiešame a necháme poopekať. Kúsok zeleru si ošúpeme, nastrúhame najemno a pridáme k zmesi. Hríbiky si umyjeme, prekrojíme napoly, opäť napoly, nakrájame na plátky a šupneme k restovanej zeleninke. Dochutíme červeným vínom, sójovou omáčkou, horčicou, kečupom, osolíme, vhodíme bobkový list a zalejeme cca 3 decmi vody. Zavrieme tlakový hrniec a od bodu písknutia dusíme na malom ohni 15 minút. Ak nemáte tlakový hrniec, doba varenia sa predĺži o cca 10 minút.
- Medzitým si ošúpeme a nakrájame zemiaky aj paštrnák a dáme variť do vody na cca 15-20 minút.
- Do uvarených hríbikov pridáme šlahačkovú smotanu. Ak máte radi šťavičkovejšie, prilejte ešte trochu vody s trochou rozhabarkovaného zemiakového škrobu. Dochutíme majoránkou, citrónovou šťavou, čerstvou petržlenovou vňaťou a dľa chuti dosolíme.
- Zemiaky zelejeme z vody, ale nie úplne, trošku z vody necháme na dne. Osolíme, pridáme lučinu a popučíme pučítkom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Výborný recept, pridala som ešte cuketu, všetkým chutilo ?