Jesenný jablkovo-škoricový koláčik

Výborný šťavnatý jesenný koláčik s podtónom škorice 🙂

Jesenný jablkovo-škoricový koláčik
Jesenný jablkovo-škoricový koláčik
Hodnotienie: 31
Hodnotenie: 4.39
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem jablkové pité. No tento rok to chcelo niečo iné. Dlho som hľadala nejaký koláčik z jabĺk, ktorý bude šťavnatý aj chrumkavý, s jesenným podtónom škorice, no proste mňam! Vďaka mojej kamarátke Janke som sa dostala k tomuto exkluzívnemu kúsku. Musíte ho vyskúšať. Je naozaj naozaj vynikajúci 🙂
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Jesenný jablkovo-škoricový koláčik
Jesenný jablkovo-škoricový koláčik
Hodnotienie: 31
Hodnotenie: 4.39
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem jablkové pité. No tento rok to chcelo niečo iné. Dlho som hľadala nejaký koláčik z jabĺk, ktorý bude šťavnatý aj chrumkavý, s jesenným podtónom škorice, no proste mňam! Vďaka mojej kamarátke Janke som sa dostala k tomuto exkluzívnemu kúsku. Musíte ho vyskúšať. Je naozaj naozaj vynikajúci 🙂
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
40 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Rozohrejeme si rúru na 180 stupňov bez ventilátora.
  2. Suroviny na cesto si ručne spracujeme na nelepivé cesto. Ak by sa predsa lepilo, prisypte ešte trochu múky. Spracujeme na hrubšiu placku, ktorú zabalíme do fólie a dáme do chladničky odpočívať. Vždy cesto balím do placky, nie do bochníka, lepšie sa mi potom vyvaľkáva. Ušetríte si robotu.
  3. Jablká si prekrojíme na tretinky, vykrojíme jadrovníky a nastrúhame aj so šupou na hrubom strúhadle. Do jablĺk vyžmýkame trošku citrónovej šťavy, pridáme škoricu a vmiešame práškový puding.
  4. Tvaroh s vajkom a cukrom rozmixujeme v robote na krémovú hmotu.
  5. Cesto vyberieme z chladničky, položíme ho na papier na pečenie, naň dáme ešte fóliu, v ktorej bolo zabalené a rozvaľkáme na priemer o kúsok väčší ako je forma. Ak by cesto prečnievalo po bokoch, fóliu odstránime. Cesto aj s papierom otočíme tak, aby bolo naspodu a papier navrchu, prenesieme ho do formy a papier odstránime. Na cesto navrstvíme jablkovú zmes a na to tvarohovú zmes.
  6. V rukách si spracujeme posýpku a rozvrstvíme ju na tvarohovú zmes. Dáme piecť do rúry na cca 40 minút. Odsledujte to. Je hotový, keď začne voňať a posýpka je krásne karamelová.
  7. Už len vychutnávať. Výborne ho podčiarkne kopček vanilkovej zmrzliny 🙂
Poznámka k receptu

TIP: Ak nemáte mandle, použite len múku. S mandľami je však lepší.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

22 komentárov

  1. trošku som si recept upravila, múku som skombinovala s pohánkovou, do tvarohu som dala zvyšok Zlatého klasu + 1dcl mlieka. Musím úprimne povedať, že je to jeden z najlepších koláčov, aké som kedy piekla a jedla. Veľká vďaka za geniálny recept Tinka

  2. Vynikajuci, vsetkym chutil, zakladam si ho do mojej zbierky oblubenych receptov. Dakujeme 😉

  3. Vyskúšaný, je úžasný!!! Ďakujem za super recept 🙂

  4. Vyborny kolacik, urcite ho zaradim do svojho repertoaru! Iba sa chcem opytat, ci ste ho cely cas piekli bez ventilatora. Ja som tak zacala, ale potom som zapla vrtulu, nakolko sa mi tak pekne nepripekal z vrchu…

  5. Tinka, prosim ta kolko je u teba 1 salka?

  6. Skvela kombinacia surovin, kolacik nema chybu ☺ dakujem za skvely recept ?

  7. Myslis, ze namiesto tvarohu mozem dar mascarpone? To mam v chladnicke a potrebujem minut… dakujeem

  8. Tinka prosim vas mozem použiť i bezlepkovu muku? Dakujem

  9. Fantastický koláčik,môj najobľúbenejší.Ďakujem za recept.

  10. Koláč je úžasný! Všetkým odporúčam!!!! 🙂 len sa po ňom zaprášilo 🙂

  11. super kolacik… najskor sme mali vege francuzske zemiaky a potom kolacik…. no naozajstne hody, mnam…. len sa mi trochu prilepil na spodok formy (nie je rovna, ma take male stvorceky na spodu), asi musim trochu vymastit. ale inak naozaj skvely, cely sme zjedli na posedenie 🙂

  12. Perfektný kolacik

  13. Vyzera úžasne. Nemam madle ale vela lieskovcov. Tak skusim s nimi 😀

  14. Neviete niekto náhodou prečo sa mi cesto mrvilo?

  15. Daniela Majdáková Podsedlá

    Dobry vecer,Tinka,mandle mozu byt aj nelupane,ale len “hole?”?Vrela vdaka?

  16. Kde som urobila chybu? Cesto sa mi mrvilo tak som natlacila len rukou, tvarohu som tiez mala akosi malo vobec mi nevyslo ma cely kolacik, akurat sa pecie tak som zvedava co z tohonbude.

  17. Prave som vytiahla z truby tento uzasny jesenny kolac! Moja polovicka pochvalila so slovami “v zivote si lepsi nespravila” a zlupol cely spic, este horuci 😛
    Fakt je uzasny, stavnaty a chrumkavy zaroven. Sla som presne podla receptu, akurat pred pecenim som este posypala skoricovym cukrom, no jedna basen. Vrele odporucam, dobru chut a Tinka, vdaka za recept :))

  18. vyborny, zaujimavy….uz som ho viac krat piekla a stale bol super….len dcerka /5 r/ si ho vobec neprosi….neviem co jej tam nepasuje….ale tu malinovu bombu by aj celu spapala sama….

  19. Gabriela Munková

    Dobrý deň pečiem tento koláčik prvý krat pre dcerku di školy na súťaž. Chcela by som sa opýtať, či treba formu vymastiť a posypať múkou alebo len položiť cesto na čistú formu bez všetkého.
    Za Vašu odpoveď ďakujem a prajem pekný deň

  20. Skutočne výborný koláčik.Nemala som mandle tak som ich nahradila vlašskými orechami a vyšiel parádne 👌

Napísať odpoveď pre Alena Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.