Moje recepty väčšinou vzniknú tak, že niečo potrebujem minúť 😀 Podobne bolo na tom aj toto jedlo. Karfiólovú placku som skúšala prvýkrát a vyšla fantasticky. Naozaj neskutočná delikátna chuť napriek tomu, že je bezlepková, jemná po mladej pažítke a výrazná po syre. Výborne ju dopĺňa šťavnaté mäsko so sladkým hráškom.
Moje recepty väčšinou vzniknú tak, že niečo potrebujem minúť 😀 Podobne bolo na tom aj toto jedlo. Karfiólovú placku som skúšala prvýkrát a vyšla fantasticky. Naozaj neskutočná delikátna chuť napriek tomu, že je bezlepková, jemná po mladej pažítke a výrazná po syre. Výborne ju dopĺňa šťavnaté mäsko so sladkým hráškom.
Karfiol a pažítku si v sekáčiku s S nožmi, alebo kuchynskom robote rozmixujeme nadrobno a pridáme do misky. Nastrúhame syr, pridáme medvedí cesnak, vajcia, škrob, mletú červenú papriku, soľ a drvenú rascu. Všetko spolu premiešame, na panvici si spravíme veľkú placku a opekáme na troche oleja na miernom ohni z oboch strán dozlatova. Dokopy cca 5 min. Placka je jemná, tak pozor na to, aby sa pri pretáčaní neroztrhla. Ja som si pomohla dvoma obracačkami. Ak sa toho bojíte, môžete spraviť aj 4 malé okrúhle placky.
Mäsko si nakrájame na drobné kúsky, pridáme po 1 PL z horčice, kečupu a medu, osolíme, zamiešame a zprudka opekáme na panvici cca 10 min. Pridáme hrášok, 1 PL kečupu a asi deci a pol vody, v ktorej sme si rozmiešali 1 kopcovitú čl škrobu (aby zahustil šťavu). Môžeme dochutiť plátkom masla, muškátovým orieškom, šťavou z citrón a soľou.
Pri servírovaní dáme na tanier najprv placku, od stredu k jednému kraju pridáme mäsko s hráškom a prehneme.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Tak toto! Mňam! Už dávnejšie som skúšala tvoj karfiol na indický spôsob a povedala som, že inak už karfiol robiť nebudem, lebo je výborný, ale toto! Super, ani neviem, kedy mi to zmizlo z taniera? Ďakujem!
vyborny recept, snad maly „zlepsovak“,..placka sa mi pekne prevratila, ked som si ju zhrnula na tanier a potom supla spat na panvicu…(ako ked sa robi spanielska tortila)
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Tak toto! Mňam! Už dávnejšie som skúšala tvoj karfiol na indický spôsob a povedala som, že inak už karfiol robiť nebudem, lebo je výborný, ale toto! Super, ani neviem, kedy mi to zmizlo z taniera? Ďakujem!
Mozno blba otazka, ale ten karfiol ma byt surovy alebo predvareny? Dakujem ?
vyborny recept, snad maly „zlepsovak“,..placka sa mi pekne prevratila, ked som si ju zhrnula na tanier a potom supla spat na panvicu…(ako ked sa robi spanielska tortila)