Rýchly koláčik, ktorý prekvapí podmanivou chuťou mandlí s kyselkavým sviežim podtónom citrónu.
Jednoducho vynikajúce. Zamilovala som sa. Rýchle, zdravé, také to mlsanie bez výčitiek 🙂 Pripravený raz-dva. Rozvíjajúca sa chuť mandlí a kyselkavá svieža a plná chuť citrónu, to je to pravé jesenné 🙂
Množstvo | Príprava |
20 cm forma | 15 min |
Doba varenia |
25 min |
|
|
Jednoducho vynikajúce. Zamilovala som sa. Rýchle, zdravé, také to mlsanie bez výčitiek 🙂 Pripravený raz-dva. Rozvíjajúca sa chuť mandlí a kyselkavá svieža a plná chuť citrónu, to je to pravé jesenné 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 65 gram pomleté mandle
- 65 gram špaldová hladká múka
- 40 gram maslo zmäknuté
- 1 PL trstinový cukor
- štipka soli, muškátový orech trochu nastrúhať
- 200 gram cottage cheese neochutený
- 2 PL pochúťková smotana 14-16%
- 3 PL trstinový cukor kopcovité
- 2 PL špaldová hladká múka
- 1 PL citrónová kôra z bio citróna, ideálne
- 4 PL citrónovej šťavy
- 1/2 ČL bezfosfátový prášok do pečiva
- 1 ks vajce
- 1 ks bielok
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
- Mandle, múku, cukor, soľ, muškátový oriešok a maslo vypracujeme a spojíme rukami na cesto. Trvá to minútku. Cesto natlačíme do pripravenej formy, popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej trúby na 160 stupňov, 10 minút.
- Všetky ostatné ingrediencie si dáme do mixéra a spolu premixujeme. Ak nemáte mixér, môžete použiť aj ponorný. Nalejeme na predpečený korpus a pečieme 25 minút.
- Necháme vychladnúť a podávame 🙂 Je fantastický 🙂
Poznámka k receptu
TIP: Pre formu 26-28 cm kľudne zdvojnásobte objem surovín.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Výborný svieži koláčik. Ďakujem.
Dali sme namiesto cottage cheese , tvaroh a chutí tiež výborne.