Ľahký dezertík po nedeľnom obede? Pripravte si jemné, krémové mini veterníčky. Táto mini verzia je veľmi chutná a vkusná, sú také "do ruky". Odpaľované cesto je veľmi jednoduché a rýchle a chutí fantasticky. Vhodné aj pre začiatočníkov :*
Ľahký dezertík po nedeľnom obede? Pripravte si jemné, krémové mini veterníčky. Táto mini verzia je veľmi chutná a vkusná, sú také "do ruky". Odpaľované cesto je veľmi jednoduché a rýchle a chutí fantasticky. Vhodné aj pre začiatočníkov :*
Najprv si upečieme z odpaľovaného cesta loptičky. Do kastrólika dáme vodu a maslo, rozpustíme. Kastrólik dáme dole z ohňa a prisypeme naraz všetku múku a miešame. Vrátime na plyn a stále miešame, až kým nám nevznikne kompaktné cesto, ktoré sa dobre odlepuje od stien kastrólika a varešky a na dne kastrólika sa vytvorí biely povlak. Trvá to asi 3-5 minút. Cesto preložíme do misy, chvíľku počkáme, aby nebolo úplne horúce a postupne po jednom elektrickým šľahačom zašľaháme vajíčka. Vznikne žlté lesklé cesto, ktorým naplníme zdobiace vrecko a na papier na pečenie nastriekame malé kruhy. Ak sa vám zdajú tenké, nebojte sa, oni ešte raz tak narastú. Povrch venčeka, kde sa nám spája cesto uhladíme prstom namočeným vo vode.
Pečieme 20-25 minút na 200 stupňov spodný a horný ohrev, nikdy nie teplovzdušne. Počas pečenia nesmieme rúru otvoriť. Keď budú mať venčeky peknú hnedo-ružovú farbu, sú hotové. Necháme vychladnúť pri pootvorených dvierkach v rúre. Vychladené plníme.
Šľahačkovú smotanu si s vanilkou vyšľaháme do tuha. Pridáme cukor a už len 10 sekúnd zašlaháme. Venčeky plníme cukrárskym vreckom. Plníme priamo pred konzumáciou, aby nám nenasiakli a neboli veľmi mokré. Vrch môžete pofrkať roztopenou čokoládou. Krémy si môžete pripraviť aj dvojfarebné, buď čokoládový, alebo karamelový.
Poznámka k receptu
Ďakujem za recept mojej priateľke Natálke Lohnertovej :*
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Tinka zlata, robila som z dvojitej davky a cakala kym budu zlatohnede a splasli vsetky dojedneho 🙁 ach a zajtra mam 10 ludi na kafe:-( neviem kde som spravila chybu….
ahojte dievcata a Tinka….? nemate niektora nahodou obrazkovy postup…rada by som skusila len nejako mam respekt voci tomu….alebo ak sa chystate v blizkej dobe piect tak si prosiim zopar fotodokumentacii….budem vdacna…
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Tinka zlata, robila som z dvojitej davky a cakala kym budu zlatohnede a splasli vsetky dojedneho 🙁 ach a zajtra mam 10 ludi na kafe:-( neviem kde som spravila chybu….
ahojte dievcata a Tinka….? nemate niektora nahodou obrazkovy postup…rada by som skusila len nejako mam respekt voci tomu….alebo ak sa chystate v blizkej dobe piect tak si prosiim zopar fotodokumentacii….budem vdacna…