Pečený zajko so slaninkou, zeleninou a gratinovaným feniklom

Tip na zdravý obed v jednej miske 🙂

Pečený zajko so slaninkou, zeleninou a gratinovaným feniklom
Pečený zajko so slaninkou, zeleninou a gratinovaným feniklom
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Koľkokrát sa vám už stalo, že nie a nie sa dokopať k vareniu? Skvelý tip na obed, pri ktorom nezašpiníte viac ako jeden riad 🙂
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
60 min
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
60 min
Pečený zajko so slaninkou, zeleninou a gratinovaným feniklom
Pečený zajko so slaninkou, zeleninou a gratinovaným feniklom
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Koľkokrát sa vám už stalo, že nie a nie sa dokopať k vareniu? Skvelý tip na obed, pri ktorom nezašpiníte viac ako jeden riad 🙂
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
60 min
Množstvo Príprava
4 osoby 10 min
Doba varenia
60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Najskôr si dáme naporcovaného zajka do sklenenej misky a osolíme ho. Navrch rozvrstvíme nakrájanú slaninku, aby nebol suchý, podlejeme vodou a zakrytého pečieme 40 min. na 200 stupňoch bez teplovzduchu.
  2. Potom pridáme nakrájanú zeleninu, ktorú sme si predtým zmiešali s korením Harissa (kúpite tu : http://www.anatura.sk/product/himalajska-sol-africka-zmes-harisa-120g-bio-3273/ ) a olivovým olejom. Ak nemáte korenie Harissa, treba zmiešať papriku, kmín, koriander, chilli a sušený cesnak. Zlejeme šťavu, ktorú pustil zajko, na dno dáme premiešanú zeleninku (mrkva, petržlen, cesnak, nakrájaný pór, fenikel, ktorý môžete dať buď v celosti, alebo nakrájať so zeleninou). Navrch môžeme ešte postrúhať parmezán. Polejeme šťavou a pečieme zakryté ešte 20 min. A potom odokryté na funkcii gril ešte 5 min. Má neskutočnú chuť, najmä tá zelenina 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.