Pomazánka z pečenej papriky

Priatelia, spestrite si trošku jedálniček o domáce pomazánky. Prinášame tip na úžasný pomazánkový krém z pečenej papriky a cibuľky. ♥

Pomazánka z pečenej papriky
Pomazánka z pečenej papriky
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 3.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Naozaj delikátna chuť, ktorá vás zosadne zo stoličky. 🙂 Sľubujem. 🙂 Zamilujú si ju malí aj veľkí. 🙂
Množstvo Príprava
2 osoby 5 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 osoby 5 min
Doba varenia
15 min
Pomazánka z pečenej papriky
Pomazánka z pečenej papriky
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 3.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Naozaj delikátna chuť, ktorá vás zosadne zo stoličky. 🙂 Sľubujem. 🙂 Zamilujú si ju malí aj veľkí. 🙂
Množstvo Príprava
2 osoby 5 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 osoby 5 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Červenú a zelenú papriku si prekrojíme napoly, vyberieme jadierka a položíme kožou hore na papier na pečenie. Červenú cibuľku si prekrojíme napoly a tiež položíme kožou hore. Pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme na funkcii gril na 200 stupňoch, na hornej mriežke cca 15 minút. Keď začne prihárať, treba vybrať. Papriky necháme chvíľu vychladnúť, ale nie príliš dlho, a stiahneme z kože.
  2. Papriky aj cibuľu dáme do mixéra, pridáme plátky masla (zelenina je ešte teplá, čiže sa rozpustí - ak nie, rozpustíme), soľ, korenie, chilli, muškátový oriešok, petržlenovú vňať a trošku citrónovej šťavy. Vymixujeme dohladka. Je báječná. ♥ Bon appetit. 😉
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.