Bazový cheesecake s marhuľami
Bazový cheesecake s marhuľami
Hodnotienie: 16
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ak máte chuť na bezvýčitkový koláč, ktorý je FIT a plný bielkovín, maximálne osviežujúci, kyselkavý po marhuliach a citróne s nádychom a chuťou bazy, tak tento letný cheesecake si zamilujete :* Navyše postup nenáročný a rýchly :*
Množstvo Príprava
20 cm priemer 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 2-4 hodiny
Množstvo Príprava
20 cm priemer 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 2-4 hodiny
Bazový cheesecake s marhuľami
Bazový cheesecake s marhuľami
Hodnotienie: 16
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ak máte chuť na bezvýčitkový koláč, ktorý je FIT a plný bielkovín, maximálne osviežujúci, kyselkavý po marhuliach a citróne s nádychom a chuťou bazy, tak tento letný cheesecake si zamilujete :* Navyše postup nenáročný a rýchly :*
Množstvo Príprava
20 cm priemer 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 2-4 hodiny
Množstvo Príprava
20 cm priemer 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
40 min 2-4 hodiny
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm priemer
Postup prípravy
  1. Rúru si vyhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.
  2. Sušienky si pomelieme v sekáčiku s S nožmi, robote, alebo ručne tak, že ich dáme do sáčka a budeme po sáčku prechádzať valčekom. Maslo si rozpustíme a zamiešame k sušienkam. Mali by mať konzistenciu mokrého piesku. Sušienky natlačíme na dno zapekacej misky. Misku si nemusíme ani olejovať, ani vysypávať, nič sa nám neprilepí. Korpus dáme zapiecť do rúry na 10 min.
  3. Medzitým si tvaroh, acidko, vajcia, šťavu z citróna, bazový sirup, cukor aj pudingový prášok si dáme do nádoby. Ak máte hrudkovitý tvaroh, ponorným mixérom všetko spolu vymixujeme na hladký krém. Ak máte jemný tvaroh, stačí len ručne vymiešať dokopy.
  4. Marhule si umyjeme, prepolíme, odkôstkujeme a nakrájame na malé kúsky. Zapečený korpus vyberieme, poukladáme naň marhule, nalejeme tvarohovú zmes a dáme piecť na 40 min. Po 40 min stiahneme rúru na 150 stupňov a dopekáme ešte 10 min. Následne rúru vypneme a cheesecake v nej necháme dôjsť cca 1 hodinu do vychladnutia.
  5. Cheesecake vyberieme z rúry a preložíme ho do chladničky, kde ho necháme úplne vychladnúť. Minimálne 2 hodiny, najlepšie cez noc. Cheesecake je najlepší úplne vychladnutý. Vrch ozdobíme marhuľami a lístkami mäty.
    Cheesecake vyberieme z rúry a preložíme ho do chladničky, kde ho necháme úplne vychladnúť. Minimálne 2 hodiny, najlepšie cez noc. Cheesecake je najlepší úplne vychladnutý. Vrch ozdobíme marhuľami a lístkami mäty.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.