Výborná a ľahká verzia obedu ala Italia. Cestoviny su zjemnené zeleninkou udusenou na masle a podčiarknuté výraznou chuťou bazalkového pesta. Bon appetit 🙂
Výborná a ľahká verzia obedu ala Italia. Cestoviny su zjemnené zeleninkou udusenou na masle a podčiarknuté výraznou chuťou bazalkového pesta. Bon appetit 🙂
Cestoviny vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme podľa návodu.
Pór si pozdĺžne prerežeme a nakrájame na polkrúžalky. Mrkvu a petržlen si ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Na panvici speníme maslo, pridáme zeleninu, opekáme cca 3 min., pridáme drvenú rascu, kurkumu, sójovú omáčku, dolejeme deci horúcej vody, prikryjeme a dusíme cca 10 min., pokým sa nám voda skoro nevyparí.
Cestoviny scedíme, pridáme k zelenine a ešte minútku spolu prehrejeme. Mierne osolíme, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, kvapneme pár kvapiek citrónu a odstavíme.
Servírujeme s nastrúhaným parmezánom a bazalkovým pestom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.