Cestoviny so zeleninkou a bazalkovým pestom
Cestoviny so zeleninkou a bazalkovým pestom
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborná a ľahká verzia obedu ala Italia. Cestoviny su zjemnené zeleninkou udusenou na masle a podčiarknuté výraznou chuťou bazalkového pesta. Bon appetit 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 5 min.
Doba varenia
15 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 5 min.
Doba varenia
15 min.
Cestoviny so zeleninkou a bazalkovým pestom
Cestoviny so zeleninkou a bazalkovým pestom
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborná a ľahká verzia obedu ala Italia. Cestoviny su zjemnené zeleninkou udusenou na masle a podčiarknuté výraznou chuťou bazalkového pesta. Bon appetit 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 5 min.
Doba varenia
15 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 5 min.
Doba varenia
15 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cestoviny vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme podľa návodu.
  2. Pór si pozdĺžne prerežeme a nakrájame na polkrúžalky. Mrkvu a petržlen si ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Na panvici speníme maslo, pridáme zeleninu, opekáme cca 3 min., pridáme drvenú rascu, kurkumu, sójovú omáčku, dolejeme deci horúcej vody, prikryjeme a dusíme cca 10 min., pokým sa nám voda skoro nevyparí.
  3. Cestoviny scedíme, pridáme k zelenine a ešte minútku spolu prehrejeme. Mierne osolíme, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, kvapneme pár kvapiek citrónu a odstavíme.
  4. Servírujeme s nastrúhaným parmezánom a bazalkovým pestom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.