Chrumkavé 321 Palacinky s domácim orieškovým krémom
Chrumkavé 321 Palacinky s domácim orieškovým krémom
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Detstvo bez palaciniek si ani neviem predstaviť. Dodnes si pamätám, ako babka stála pri sporáku aj hodinu a pol, pokým pripravila horu palaciniek pre všetky vnúčence. Mám ich rada dodnes. Robievam špaldové, majú jemne orieškovú chuť. S kyselkavým džemom a domácim orieškovým krémom sú neodolateľné. Tento recept vznikol tak, že som zabudla pridať do cesta vajce. A palacinky boli neskutočne chrumkavé, na okrajoch až praskali pri zahryznutí.
Množstvo Príprava
9 palaciniek 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
30 min 15 min
Množstvo Príprava
9 palaciniek 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
30 min 15 min
Chrumkavé 321 Palacinky s domácim orieškovým krémom
Chrumkavé 321 Palacinky s domácim orieškovým krémom
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Detstvo bez palaciniek si ani neviem predstaviť. Dodnes si pamätám, ako babka stála pri sporáku aj hodinu a pol, pokým pripravila horu palaciniek pre všetky vnúčence. Mám ich rada dodnes. Robievam špaldové, majú jemne orieškovú chuť. S kyselkavým džemom a domácim orieškovým krémom sú neodolateľné. Tento recept vznikol tak, že som zabudla pridať do cesta vajce. A palacinky boli neskutočne chrumkavé, na okrajoch až praskali pri zahryznutí.
Množstvo Príprava
9 palaciniek 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
30 min 15 min
Množstvo Príprava
9 palaciniek 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
30 min 15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: palaciniek
Postup prípravy
  1. Mlieko, vodu, olej, múky a soľ ručne vymiešame metličkou, aby sme mali hladké cesto. Necháme vsiaknuť 15 minút. Každá múka saje inak, ak by ste mali cesto moc riedke, pridajte ešte trochu múky. Rozhorúčime si panvicu, stiahneme na polovičný oheň (radšej ešte slabší) a potrieme kokosovým olejom. Vylejeme jednu naberačku cesta do stredu panvice. Pootáčame panvicu dokola krúživým pohybom, aby sa cesto krásne rozlialo a bolo rovnomerne hrubé. Smažíme pomalšie, z každej strany dve a pol minúty, tak chytí chrumkavosť. Ak si trúfate, môžete to skúsiť aj na silnejšom ohni a rýchlejšie.
  2. Čokoládu, kokosový olej, mandľové maslo a med rozpustíme nad parou. Túto plnku môžete nahradiť aj zdravou nutellou slowtellou, chutí naozaj úžasne. Kúpite ju tu : slowlandia
  3. Palacinku naplníme džemom, zložíme na polovicu a znova na polovicu, a polejeme striedavo vyšľahanou šľahačkou a domácim orieškovým krémom. Vynikajúco chutí aj biely jogurt namiesto smotany, skvele celé palacinky osvieži.
Poznámka k receptu

TIP: Ak chceme mať čokoládové palacinky, do cesta, ktoré nám zostalo, primiešame kakao.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.