Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát
Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mňam! Tento rok to budú naozaj chutné rezne. Konečne sa mi podarili tak, že zvnoku sú chrumkavé ako z kfc a vnútri šťavnaté. Navyše bez zdržiavania sa trojobalom a pečené na plechu naraz. Tak ak hľadáte zdravšiu variantu, dajte im šancu, sú vynikajúce.
Množstvo Príprava
5 rezňov 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
5 rezňov 15 min
Doba varenia
20 min
Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát
Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Mňam! Tento rok to budú naozaj chutné rezne. Konečne sa mi podarili tak, že zvnoku sú chrumkavé ako z kfc a vnútri šťavnaté. Navyše bez zdržiavania sa trojobalom a pečené na plechu naraz. Tak ak hľadáte zdravšiu variantu, dajte im šancu, sú vynikajúce.
Množstvo Príprava
5 rezňov 15 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
5 rezňov 15 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: rezňov
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 170-180 stupňov hore dole bez ventilátora.
  2. Pripravíme si marinádu na mäsko. Jogurt, vajce a olej si dáme do misky. Ochutíme soľou, kurkumou, mletou červenou paprikou a zamiešame. Pripravíme si strúhanku, v ktorej budeme rezne obaľovať. Ovsené vločky si pomelieme najmno. Parmezán nastrúhame najemno a zmes zamiešame.
  3. Rezne trochu nakrojíme po obvode, ako je blana, cca piatimi pol centimetrovými zárezmi. Rezne tak zostanú pekne rovné. Na mäsko položíme igelit, alebo potravinovú fóliu a naklepeme ho. Neklepeme moc natenko, rezne potom budú suché.
  4. Mäsko najprv ponoríme do jogurtovej marinády a potom obalíme v pripravenej zmesi. Kladieme na plech vyložený s pečiacim papierom a pečieme cca 20 minút. Kontrolujte to podľa zlatavosti rezňov.
  5. Zdravší šalát z ktorého nie je ťažko nájdete tu : zemiakový šalát
Poznámka k receptu

TIP: rezne si môžete aj deň predtým namočiť do tejto zmesy, na druhý deň budú rezne krásne krehučké a mäkučké.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.