Množstvo | Príprava |
Roznmer formy 33×11 cm | 30 min |
Doba varenia |
20 min |
|
|
Od detstva si pamätám, ako mamička vždy na Veľkú noc alebo na iné sviatky robila Delikates – veľkonočný aspik. Je to úžasne šťavnatá pochúťka plná zeleniny a mali sme ju veľmi radi. Prebrala som tento rodinný recept a robím ho naozaj často, aj ako pohostenie pre návštevu. Vždy mizne zo stola ako prvý a je vďačným pokrmom, ktorý chutí malým aj veľkým.
|
Tip: Zeleninu môžete použiť, akú máte, napríklad aj petržlen či hokkaido tekvicu. Oštiepok môžete nahradiť šunkou. Namiesto tatárskej môžete použiť aj domácu majonézu, alebo môžete pridať len jogurt. Tatarka ale dodá výborne na chuti. Ak máte radi hutnejší aspik, použite 2 celé vrecúška želatíny. Tieto aspiky môžete urobiť aj v miniverzii do muffinkovej alebo mini bábovkovej formy, úžasne to bude vyzerať na tanieri. Nezabudnite formy vypláchnuť studenou vodou.