Detské pečiatkové sušienky
Detské pečiatkové sušienky
Hodnotienie: 71
Hodnotenie: 3.89
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborný recept pre najmenších už od 1 roka, do ruky či kočíka, ako domáca sladkosť, alebo dokonca vianočné pečivo :-* Bez alergénov, cukru, či vajec <3 Zo 4 ingrediencíí, sladené čisto len datlami 🙂 Sú naozaj výborné, rýchle, mega zdravé a dokonca chutia aj dospelákom. Tak veľa zábavy pri pečení :-*
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Detské pečiatkové sušienky
Detské pečiatkové sušienky
Hodnotienie: 71
Hodnotenie: 3.89
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Výborný recept pre najmenších už od 1 roka, do ruky či kočíka, ako domáca sladkosť, alebo dokonca vianočné pečivo :-* Bez alergénov, cukru, či vajec <3 Zo 4 ingrediencíí, sladené čisto len datlami 🙂 Sú naozaj výborné, rýchle, mega zdravé a dokonca chutia aj dospelákom. Tak veľa zábavy pri pečení :-*
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Sušienky som robila z raw datlovej pasty. Ak ju nemáte, len si v mixéri rozsekajte datle na pastu. Pozor na tvrdé ďatle. Ak nemáte odrodu medjoal – ktoré sú mäkké, že ich viete rukami rozpučiť, ďalte namočte aspoň na 4 hodiny do vody, aby ste si neodpálili mixér. Ak sa vám pri sekaní ďatle lepia, pridajte zmäknuté maslo a spolu rozsekajte. Môžete to urobiť aj ponorným mixérom.
  2. Všetky ingrediencie si rukami vypracujeme na príjemné elastické cesto (maslo zmäknuté). Ak sa cesto moc lepí, prisypte trochu múky, ak je moc hutné, pridajte kúsok masla. Musí mať konzistenciu ako plastelína.
  3. Zapneme si rúru na 175-180 stupňov bez ventilátora, hore dole.
  4. Cesto si položíme na pečiaci papier, naň pridáme potravinovú fóliu a vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Fólia zabezpečí, aby sa nám cesto nelepilo a papier, aby sme ho nemuseli prenášať. S pečiatkou si pred odtlačením hrabneme do múky a oklepeme – aby sa nám nelepili. Celé cesto si opečiatkujeme a následne vykrojíme kruh. Zvyšné cesto – odpad si jemne odstránime a ešte vyvaľkáme a opečiatkujeme. Dáme piecť na 6-8 minút, ak budú už kraje zlatavieť a cesto zavonia, je hotové.
  5. Necháme ho na plechu poriadne vychladnúť. Ideálne nechať hodinu, dve. Čím dlhšie chladnú, tým sú chrumkavejšie. Z tohto cesta som robila aj detské vanilkové rožky – pridala som vanilku. Ak chcete keksíky prevoňať, pridajte škoricu.
Poznámka k receptu

TIP : vynikajúce sú aj keď pridáte škoricu :*

Ďatlovú pastu kupujem na www.chute.sk

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.