Domáca bylinková lučina
Domáca bylinková lučina
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáca lučina – alebo mäkký čerstvý syr s bylinkami. To najjednoduchšie a najzdravšie, čo si doma viete pripraviť. Vždy na to potrebujete len 3 základné ingrediencie a 10 minút z vášho času. Navyše, centová záležitosť 🙂 Takéto jednoduché a zdravé recepty budú v mojej novej rodinnej knihe <3
Množstvo Príprava
1 rolka cca 450 gram 10 min
Čas na oddych počas varenia
24 hod
Množstvo Príprava
1 rolka cca 450 gram 10 min
Čas na oddych počas varenia
24 hod
Domáca bylinková lučina
Domáca bylinková lučina
Hodnotienie: 6
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Domáca lučina – alebo mäkký čerstvý syr s bylinkami. To najjednoduchšie a najzdravšie, čo si doma viete pripraviť. Vždy na to potrebujete len 3 základné ingrediencie a 10 minút z vášho času. Navyše, centová záležitosť 🙂 Takéto jednoduché a zdravé recepty budú v mojej novej rodinnej knihe <3
Množstvo Príprava
1 rolka cca 450 gram 10 min
Čas na oddych počas varenia
24 hod
Množstvo Príprava
1 rolka cca 450 gram 10 min
Čas na oddych počas varenia
24 hod
Čo budeme potrebovať
Množstvo: rolka cca 450 gram
Postup prípravy
  1. Domácu lučinu si môžete pripraviť z akéhokoľvek mliečneho výrobku od jogurtu, smotany, tvarohu, ricotty – kombináciám sa medze nekladú. Pridať môžete kurkumu, alebo mletú červenú papriku, olivy, chren, alebo obaliť v paprike a cesnaku.
  2. Smotanu s jogurtom si zmiešame dokopy. Posolíme dľa chuti, ja som pridala 1/2 čl. Zamiešame. Budeme potrebovať gázu, ja som si kúpila v lekárni. Môžete dať aj látkový kapesník. Čistý samozrejme 😀 Pripravíme si hrniec, na hrniec dáme sitko vnútro vystelieme gázou, preloženou 3x a aby dostatočné množstvo gázy presahovalo, nech sa dá hmota zvrch prekryť. Do gázy nalejeme zmes, prikryjeme a dáme do chladničky na 12-24 hodín. Počas tohto času stečie z vody a zostane tuhšia hmota.
    Smotanu s jogurtom si zmiešame dokopy. Posolíme dľa chuti, ja som pridala 1/2 čl. Zamiešame. Budeme potrebovať gázu, ja som si kúpila v lekárni. Môžete dať aj látkový kapesník. Čistý samozrejme :D Pripravíme si hrniec, na hrniec dáme sitko vnútro vystelieme gázou, preloženou 3x a aby dostatočné množstvo gázy presahovalo, nech sa dá hmota zvrch prekryť. Do gázy nalejeme zmes, prikryjeme a dáme do chladničky na 12-24 hodín. Počas tohto času stečie z vody a zostane tuhšia hmota.
  3. Hotový syr vyberieme z gázy a preložíme do potravinovej fólie, v ktorej upravíme na požadovaný tvar – šulec. Posypeme nasekanými čerstvými bylinkami a vychutnávame s chlebíkom a zeleninkou. Syr môžete nechať aj v pôvodnom tvare bez byliniek.
    Hotový syr vyberieme z gázy a preložíme do potravinovej fólie, v ktorej upravíme na požadovaný tvar - šulec. Posypeme nasekanými čerstvými bylinkami a vychutnávame s chlebíkom a zeleninkou. Syr môžete nechať aj v pôvodnom tvare bez byliniek.
Poznámka k receptu

ďakujem za tip na išpiráciu Lenke Danišovič a zdroj receptu : https://receptik.babskeveci.sk/recept/domaci-makky-syr/

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.