Domáci vaječný likér
Domáci vaječný likér
Hodnotienie: 22
Hodnotenie: 3.64
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je jemný, smotanový a lahodný, úplne vás pohladí <3 Príjemne sladký, akurát alkoholový. Bez kondenzovaného mlieka či cukru, sladený len medom a nemusíte sa báť ani surových vajec. Taký poctivý, originálny, domáci vaječný likér :*
Množstvo Príprava
750 ml 20 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
750 ml 20 min
Doba varenia
10 min
Domáci vaječný likér
Domáci vaječný likér
Hodnotienie: 22
Hodnotenie: 3.64
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je jemný, smotanový a lahodný, úplne vás pohladí <3 Príjemne sladký, akurát alkoholový. Bez kondenzovaného mlieka či cukru, sladený len medom a nemusíte sa báť ani surových vajec. Taký poctivý, originálny, domáci vaječný likér :*
Množstvo Príprava
750 ml 20 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
750 ml 20 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ml
Postup prípravy
  1. Žĺtka s medom si dáme do robota a necháme šľahať do úplného krému..cca 10 minút.
  2. Keď už budeme vidieť, že je hotovo, dáme si do hrnca šľahačkovú smotanu, mlieko a vnútro z vanilkového struku aj so strukmi. Zamiešame, privedieme po bod varu, ale nevaríme! Vypneme, vyberieme vanilkové struky.
  3. Rýchlosť robota trošku znížime a pomaly tam celú zmes vylejeme. Nebojte sa, zostane to riedke, také to má byť..Minútu premiešame, a vrátime celé do hrnca. Na malom ohni, za stáleho miešania varíme cca 8-10 min. Pokým nám to mierne zhustne. Miešajte, aby sa vám nespravila praženica.
  4. Škrob si rozmiešame v troche studeného mlieka a pridáme k zmesi. Miešame. Zhustne nám to, vypneme a stále ešte takých 5 minút miešame, aby sa nám zo zmesi vytratili bublinky a pekne sa spolu zapracovala. Vlejeme biely rum a opäť ešte 2-3 minútky miešame.
  5. Necháme vychladnúť a nalejeme do fliaš. Ak by sa vám náhodou urobili hrudky z vajec, alebo škrobu, zmes len preceďte. Najlepší je na 4-5 deň. Zakaždým likér pred podávaním trochu prešejkujte, aby sa spojil.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.