Kečup od maminky
Kečup od maminky
Hodnotienie: 58
Hodnotenie: 3.95
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pre mňa najlepší kečup aký som jedla. Neviem, či to je tým, že je od maminky, ale tak vyvážená chuť, farba aj vôňa. Vrelo odporúčam.
Množstvo Príprava
cca 3 litre 1 hodina
Doba varenia
1 hodina
Množstvo Príprava
cca 3 litre 1 hodina
Doba varenia
1 hodina
Kečup od maminky
Kečup od maminky
Hodnotienie: 58
Hodnotenie: 3.95
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Pre mňa najlepší kečup aký som jedla. Neviem, či to je tým, že je od maminky, ale tak vyvážená chuť, farba aj vôňa. Vrelo odporúčam.
Množstvo Príprava
cca 3 litre 1 hodina
Doba varenia
1 hodina
Množstvo Príprava
cca 3 litre 1 hodina
Doba varenia
1 hodina
Čo budeme potrebovať
Množstvo: 3 litre
Postup prípravy
  1. Všetku zeleninu pokrájame alebo posekáme a varíme aj s koreninami jednu hodinu, pokým zelenina nie je mäkká. Kedysi dávnejšie som nechávala kečup odstaviť do druhého dňa, teraz si to už uľahčujem a pracujem s ním ihneď. Chuť kečupu je rovnako výborná.
  2. Vyberieme bobkový list aj klinčeky. Následne kečup rozmixujeme a prepasírujeme.
  3. Horúce nalievame do menších pohárov až po vrch, zatvoríme vo vode prevareným viečkom. Sterilizujeme vo vode na 90 stupňov 15 min alebo v umývačke riadu na 70 stupňov. Po vybratí otočíme hore dnom a prikryjeme utierkou. Necháme vychladnúť.
    Horúce nalievame do menších pohárov až po vrch, zatvoríme vo vode prevareným viečkom. Sterilizujeme vo vode na 90 stupňov 15 min alebo v umývačke riadu na 70 stupňov. Po vybratí otočíme hore dnom a prikryjeme utierkou. Necháme vychladnúť.
  4. Menšie poháriky sú lepšie, nakoľko kečup v sebe nemá konzervačné látky, tým pádom v chladničke otvorený vydrží maximálne týždeň.
Poznámka k receptu

TIP: Ak sa vám zdá kečup príliš riedky, môžete nechať ešte dlhšie prevariť, prípadne zahustíme 2 PL solamylu, ktoré rozhabarkujeme v malom množstve studenej vody. Zavaríme do kečupu a necháme prevrieť. Ak nechcete pridávať solamyl, kečup nechajte dlhšie variť na malom ohni, aby sa tekutina vyparila a bol hustejší.

zdroj fotografie : jsonline.com

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.