Kulajda nakyslo
Kulajda nakyslo
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ďalšia z kategórie vydarených a delikátnych polievok. Pristihnete sa, ako si naberáte stále viac a viac 😀 Výborná krémova chuť maslových zemiakov, ozvláštnená hríbami s kyslasto-sladkastým podtónom. Taká tá zimná zahrievačka 🙂 ochutnáte?
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Kulajda nakyslo
Kulajda nakyslo
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.25
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Ďalšia z kategórie vydarených a delikátnych polievok. Pristihnete sa, ako si naberáte stále viac a viac 😀 Výborná krémova chuť maslových zemiakov, ozvláštnená hríbami s kyslasto-sladkastým podtónom. Taká tá zimná zahrievačka 🙂 ochutnáte?
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
30 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Cibuľu si prekrojíme napoly a nakrájame na krúžalky. Masť si zahrejeme a osmahneme na nej 3 minútky cibuľku s trstinovým cukrom. Pridáme droždie, nadrobno nasekaný 1 strúčik cesnaku, Šampiňóny si ošúpeme, prekrojíme napoly, nakrájame na hrubšie plátky a pridáme k cibuľke. Necháme 2 minúty zatiahnuť. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme k zmesi a restujeme cca 1 minútu. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, prekrojený cesnak, drvenú rascu, koriander, mletú červenú papriku, ak maté môžete pridať aj nadrobno nakrájanú pažítku. Minútku prehrejeme a zalejeme horúcou vodou (cca 2 litre). Vhodíme 2 ks bobkový list, prikryjeme pokrievkou a necháme variť cca 20 min, resp. pokým budú zemiaky hotové.
  2. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme 1 PL octu, rozbijeme si do hrnčeka vajíčko, premiešame, aby sa nám spojil žĺtok s bielkom a vylejeme do polievky. Miešame asi 15 sekúnd, aby sa nám vajíčko dobre zapracovalo. Smotanu zmiešame so špaldovou múkou a prilejeme do polievky. Ak je príliš hustá, dolejte ešte vody. Dochutíme druhým strúčikom cesnaku, ktorý prelisujeme do polievky, troškou citrónovej šťavy, himalájskou soľou, a muškátovým orieškom. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.