Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi
Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Na nový rok začneme pekne zľahka jednoduchým, ľahko tráviteľným receptom, ktorý je vhodný od 1 -99 rokov a najmä chutí vynikajúco 🙂 Mrkva je pre mňa najdokonalejšia zelenina, navyše po sviatkoch vám prečistí trávenie, zníži cholesterol a naštartuje metabolizmus.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
15 min
Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi
Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Na nový rok začneme pekne zľahka jednoduchým, ľahko tráviteľným receptom, ktorý je vhodný od 1 -99 rokov a najmä chutí vynikajúco 🙂 Mrkva je pre mňa najdokonalejšia zelenina, navyše po sviatkoch vám prečistí trávenie, zníži cholesterol a naštartuje metabolizmus.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme domäkka – cca 15 min.
  2. Mäsko si umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme dijon horčicu, soľ a zamiešame. Na panvici si rozhorúčime olivový olej a mäsko na ňom prudko orestujeme 5 min. Medzitým si ošúpeme mrkvu a nastrúhame ju nadrobno. Pridáme k mäsku, ochutíme drvenou rascou, kurkumou, podlejeme trochou vody, zakryjeme pokrývkou a dusíme 10 minút.
  3. Keď sa zemiaky uvaria, vodu zlejeme, vhodíme kus masla, osolíme a pridáme čerstvú alebo mrazenú petržlenovú vňať. Mäsko na záver dochutíme ešte soľou, kusom masla a môžete pridať aj trochu citrónovej šťavy. Ak chcete viac šťavy, alebo ju zahustiť, v troche vody si rozmiešajte zemiakový škrob.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.