Moje Lasagne
Moje Lasagne
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 4.73
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vždy sa snažím pripraviť si pre vás niečo rýchle a jednoduché, ale nakoľko viem, že vy ste všetci neskutočne šikovní, tak dnes si spravíme taliansku špecialitku lasagne bolognese po mojom 🙂 Výborné, šťavnaté, vychutené, odľahčené s morčacím mäskom a s plnou chuťou mozarelly. Viva la Italia, buon appetito 🙂
Množstvo Príprava
zapekacia miska 30 min.
Doba varenia
30 min + 40 min
Množstvo Príprava
zapekacia miska 30 min.
Doba varenia
30 min + 40 min
Moje Lasagne
Moje Lasagne
Hodnotienie: 11
Hodnotenie: 4.73
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vždy sa snažím pripraviť si pre vás niečo rýchle a jednoduché, ale nakoľko viem, že vy ste všetci neskutočne šikovní, tak dnes si spravíme taliansku špecialitku lasagne bolognese po mojom 🙂 Výborné, šťavnaté, vychutené, odľahčené s morčacím mäskom a s plnou chuťou mozarelly. Viva la Italia, buon appetito 🙂
Množstvo Príprava
zapekacia miska 30 min.
Doba varenia
30 min + 40 min
Množstvo Príprava
zapekacia miska 30 min.
Doba varenia
30 min + 40 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Na bravčovej masti si speníme pokrájanú cibuľu s pórom, podrvenú alebo nahrubo nastrúhanú mrkvu aj zeler, pridáme rascu, sójovú omáčku, mäso a poopekáme cca 5 min. Potom zalejeme, najlepšie, domácim kečupom (riedkym) a domácim pretlakom (hustejším). Ak chceme originál talianske lasagne, použijeme paradajkovú šťavu – passata di pomodoro. Varíme cca 30 min, v prípade potreby dolejeme trochu vody. Ragú dochutíme soľou, medom, majoránkou a červenou paprikou. Fantastické je aj korenie na mleté mäso, príp. trošku pizza korenia. Ragú nemá byť veľmi riedke a v podstate dáva lasagnam hlavnú chuť.
  2. Keď je ragú hotové, pripravíme si bešamel. Mlieko si ohrejeme. Roztopíme maslo a vmiešame múku, zhustne to, rozpracujeme to metličkou, aby neboli hrudky, necháme trošku poopekať, nech chytí peknú vôňu, potom opatrne zmiešame s mliekom a ešte povaríme. Ochutíme soľou a muškátovým orieškom, najlepšie je nastrúhať rovno do krému. Ak bude krém moc hustý, treba ho zriediť. Kľudne aj vodou.
  3. Dáme si zovrieť vodu a namočíme do nej cestoviny na lasagne, keď trochu zmäknú, tak ich osušíme a môžeme vrstviť. Do zapekacej misky dáme naspodok najprv jemnú vrstvu bešamelu, cestoviny, ragú, nakrájanú mozarellu, znova bešamel, cestoviny, ragú, mozarella, bešamel. Takto si spravíme 3 poschodia a štvrté posledné je už len cestovina a zmiešané ragú s bešamelom, čo nám zostal. Navrch nastrúhame parmezán a dáme do vopred vyhriatej rúry na 200°C, znížime na 180°C a necháme piecť 40 minút. Vyberieme a počkáme ešte cca 10 minút, je to veľmi dôležité počkať, inak sa nám roztečú. Nakrájame a môžeme papať. 🙂
    Dáme si zovrieť vodu a namočíme do nej cestoviny na lasagne, keď trochu zmäknú, tak ich osušíme a môžeme vrstviť. Do zapekacej misky dáme naspodok najprv jemnú vrstvu bešamelu, cestoviny, ragú, nakrájanú mozarellu, znova bešamel, cestoviny, ragú, mozarella, bešamel. Takto si spravíme 3 poschodia a štvrté posledné je už len cestovina a zmiešané ragú s bešamelom, čo nám zostal. Navrch nastrúhame parmezán a dáme do vopred vyhriatej rúry na 200°C, znížime na 180°C a necháme piecť 40 minút. Vyberieme a počkáme ešte cca 10 minút, je to veľmi dôležité počkať, inak sa nám roztečú. Nakrájame a môžeme papať. :-)
Poznámka k receptu

Zdroj inšpirácie: www.lopez.sk

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.