Bielka si zacneme slahat so stipkou soli na nie uplne maxime, trosku nizsich otackach, aby sa nam pomaly slahali..ked uz bude pena zacneme po lyziciach pridavat cukor az pokym sa neminie a robot pustime na maximum az pokym sa nam nevytvori husty leskly sneh. pridame ocot, parkrat este premixujeme a vypneme. Nasypeme orechy a rucne uplne jemne, aby sme nerozbabrali sneh no zaroven zapracovali orechy zapracujeme do masy tzv stylom makaronage – po obvode tah a preklopit do stredu. Sneh sa vytvori dokonaly podla mojich skusenosti vtedy ak pouzijeme nemlety cize krystalovy trstinovy cukor a pridavame ho k bielkam ked nie je uuplne vyslahany iba tak na 3/4. treba dat pozor aby sa nepreslahali bielka. na plech si urobime bud dva kruhy (poschodova torta) alebo dva dlhe obdlzniky (na rez) a dame piect do truby na 160 stupnov bez ventilatora na 20-30 min. Zalezi od truby, davajte velmi pozor aby ku koncu nezhoreli staci im malo. Trubu vypneme a nechame pri pootvorenych dvierkach uplne vychladnut.. Ked su teple su mlandrave, potom krasne schrumkaveju, nebojte sa 🙂 vrchny diel torty, alebo rezu si opatrne predkrojime aby sa nam lepsie krajalo. na spodny diel si nanesieme krem a poukladame vedla seba nakrajane vrchne diely. ozdobime datlovym sirupom (alebo aj nicim) a posypeme posekanymi orechmi alebo mandlami. Ked spapame hned korpus bude chrumkavy..ked neskor zmakne a vynikne chut orechov 😉 vynikajuci aj s karamelovym maslovym kremom 😉 len to je uz trosilinku kalorickejsie.