Vykysnuté cesto dáme na mierne pomúčenú dosku, rozvaľkáme do obdĺžnika na 0,5 – 1 cm, podľa toho, akú hrúbku buchiet máte radi. Radielkom cesto narežeme na štvorce cca 6×6 cm. Na každý štvorec dostredu dáme buď džem, alebo slowtellu. Zoberieme vždy dva protiľahlé rohy cesta a do stredu ich dokopy zmačkneme, aby nám džem nevytiekol. Otočíme opačne, spojom nadol, trochu pootáčame okolo vlastnej osi a vytvarujeme rukami buchtu. Buchty pokladáme do maslom vymasteného pekáča, vedľa seba a každú jednu potrieme extra rozpusteným maslom aj po stranách, aby sa nám nezlepili. Buchty kľudne k sebe pritlačte, narastú pekne do výšky. Buchty dáme do sáčka, zaviažeme ho, aby sa dovnútra nedostal vzduch a necháme nakysnúť 1.5 hodiny. Opäť si môžeme pomôcť a dať ich do tepla. Sáčok sa mi osvedčil viac ako len prehodiť utierkou. Vnútri sa vytvorí zápara, cesto neobschne a vykysne rýchlejšie.