Pečené zemiaky s bryndzou "horeriťky"
Pečené zemiaky s bryndzou “horeriťky”
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia, dnes na diétu zabudnite. 😀 Treba aj trošku udržať manželstvo a pomastiť pečeň, ako hovorievali naše babky. 🙂 Ale upozorňujem, bude to silno chutné. 🙂 Keď sa vám to bude piecť, ujdite z kuchyne, nakoľko vám tá vôňa vyrazí dych. 😀 Ale prejdime k postupu, ktorý je z kategórie rýchly a nenáročný na prípravu. 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Pečené zemiaky s bryndzou "horeriťky"
Pečené zemiaky s bryndzou “horeriťky”
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia, dnes na diétu zabudnite. 😀 Treba aj trošku udržať manželstvo a pomastiť pečeň, ako hovorievali naše babky. 🙂 Ale upozorňujem, bude to silno chutné. 🙂 Keď sa vám to bude piecť, ujdite z kuchyne, nakoľko vám tá vôňa vyrazí dych. 😀 Ale prejdime k postupu, ktorý je z kategórie rýchly a nenáročný na prípravu. 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
20-30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Zemiaky si umyjeme, prekrojíme na tretinky a dáme do misky. Červenú cibuľu prekrojíme napoly a nakrájame na plátky. Pridáme k zemiakom. Cesnak si ošúpeme, prekrojíme napoly a dáme do misky (o ten cesnak sa budete biť, to garantujem). Pridáme koreniny, samozrejme pizza korenie (ak máte čerstvé koreniny, pridajte bazalku, oregano, saturejku, pažítku, rascu). Soľ nepridávame, v koreninách sa už nachádza a aj bryndza je slaná. Pridáme chilli, olivový olej (len trošku, lebo aj klobása pustí) a poriadne premiešame.
    Zemiaky si umyjeme, prekrojíme na tretinky a dáme do misky. Červenú cibuľu prekrojíme napoly a nakrájame na plátky. Pridáme k zemiakom. Cesnak si ošúpeme, prekrojíme napoly a dáme do misky (o ten cesnak sa budete biť, to garantujem). Pridáme koreniny, samozrejme pizza korenie (ak máte čerstvé koreniny, pridajte bazalku, oregano, saturejku, pažítku, rascu). Soľ nepridávame, v koreninách sa už nachádza a aj bryndza je slaná. Pridáme chilli, olivový olej (len trošku, lebo aj klobása pustí) a poriadne premiešame.
  2. Na plech s papierom na pečenie, poukladáme zemiaky, reznou stranou dole a šupou hore. Zasypeme bryndzou, pomedzi prsty. Pridáme nakrájanú slaninku a ak máme, aj domácu klobásku – použila som mangalicovú, u nás fičí jedine ona. Posypeme syrom a dáme piecť do trúby, hore dole bez ventilátora na cca 20 minút (podľa farby a zemiakov) na 200 stupňov.
Poznámka k receptu

TIP: Vynikajúca je aj vegetariánska verzia receptu, len s bryndzou. Úžasná je k tomu kyslá kapusta. Hodí sa k tomu aj šalát z čerstvej kapusty alebo čiernej reďkovky, do ktorého pridáme citrónovú šťavu, soľ, olej a petržlenová vňať. Bon appetit. 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.