Špargľovo-parmezanova omeleta
Špargľovo-parmezanova omeleta
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Krásne ránko. Doprajte si zdravé, chutné a rýchle špargľové raňajky aj z čerstvých vajíčok. Špargľa je v sezóne, tak už si ju len vychutnať. Výborne, sýte, bezlaktózové raňajky.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
3 min
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
3 min
Špargľovo-parmezanova omeleta
Špargľovo-parmezanova omeleta
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 4.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Krásne ránko. Doprajte si zdravé, chutné a rýchle špargľové raňajky aj z čerstvých vajíčok. Špargľa je v sezóne, tak už si ju len vychutnať. Výborne, sýte, bezlaktózové raňajky.
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
3 min
Množstvo Príprava
1 porcia 5 min
Doba varenia
3 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcia
Postup prípravy
  1. Zo špargle odrežeme drevnaté konce a nakájame ju na krúžalky. Na panvici si rozhorúčime olivový olej a špargľu opečieme dve minútky dozlatista.
  2. Medzitým si rozbijeme vajíčka, pridáme vodu, nastrúhaný parmezán a jemne osolíme. Rozhabarkujeme, aby sa nám zmes spojila. Vlejeme k špargli, sem tam vareškou porozťahujeme a panvicou pokrúžime, aby bolo po obvode. Stiahneme oheň na minimum a opekáme cca 1 minútu. Keď nám začne spodok hnednúť, je hotová.
  3. Trhnutím rukou omeletu z panvice vyšuchneme na tanier. Posypeme petržlenovou vňaťou alebo inými čerstvými vňaťkami.
Poznámka k receptu

TIP: Ak nemáte problém s laktózou, alebo kazeínom, môžete si namiesto vody pridať mlieko či smotanu. Omeletku si môžete pripraviť aj na masle. Ak chcete pridať bielkoviny, pridajte na kraj omelety nakrájanú mozarellu a preložte napoly. Výbornou prílohou sú cherry rajčinky a ražný chlebík.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.