Torta čierny les
Torta čierny les
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keď je sezóna čerešní, vždy rada siaham po tejto úžasnej tortičke plnej čokolády. V spojení s mandľovým korpusom, zjemnená šľahačkou a s mnohými šťavnatými čerešňami – to je úplne dokonalá kombinácia, ktorá ulahodí každému maškrtnému jazýčku. Príprava je naozaj jednoduchá a na tortu pomerne rýchla. Torta Čierny les, alebo Schwarzvaldská, nech sa páči, nech chutí aj vám.
Množstvo Príprava
24 cm forma 40 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
24 cm forma 40 min
Doba varenia
20 min
Torta čierny les
Torta čierny les
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keď je sezóna čerešní, vždy rada siaham po tejto úžasnej tortičke plnej čokolády. V spojení s mandľovým korpusom, zjemnená šľahačkou a s mnohými šťavnatými čerešňami – to je úplne dokonalá kombinácia, ktorá ulahodí každému maškrtnému jazýčku. Príprava je naozaj jednoduchá a na tortu pomerne rýchla. Torta Čierny les, alebo Schwarzvaldská, nech sa páči, nech chutí aj vám.
Množstvo Príprava
24 cm forma 40 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
24 cm forma 40 min
Doba varenia
20 min
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov, horný a dolný ohrev.
  2. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky a necháme 10 minút postáť. Medzitým si nad parou rozpustíme čokoládu s olejom a dáme bokom. Navážime si múky, pomleté mandle, prisypeme prášok do pečiva a ručnou metličkou spojíme a prevzdušníme. K žĺtkom pridáme cukor a necháme šľahať 10 minút na nadýchanú penu. Medzitým si z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Do žĺtok pridáme vnútro vanilkového struku a pomalšie rozpustenú čokoládu. Necháme zapracovať. Taktiež pomalšie pridáme sypkú múčnu zmes. Toto všetko šľaháme za plných otáčok mixéra. Mixér vypneme. Zmes je tuhšia, to je v poriadku, bielky nám to rozbijú.
  4. Bielky si vyšľaháme so štipkou soli dotuha. K žĺtkom pridáme za dve lyžice bielkov a ručne stierkou poriadne tu zmes rozriedime. Potom pridáme zvyšok a jemne krúživým pohybom zapracujeme dokopy na krásne nadýchanú zmes. Formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
  5. Pridáme cesto, rovnomerne rozotrieme a dáme piecť na 20 minút – kontrola špajľou. Medzitým si odkôstkujeme čerešne. Šľahačku vyšľaháme dotuha a primiešame 2 PL pomletého trstinového cukru.
  6. Vychladnutý korpus prerežeme napoly a obe vnútorné prekrojené časti potrieme džemom. Na spodnú časť dáme trochu šľahačky, naukladáme čerešne, znova šľahačka a prikryjeme vrchnou časťou natretou stranou hore. Na džem opäť čerešne a ozdobíme šľahačkou. Posypeme hoblinami čokolády.
    Vychladnutý korpus prerežeme napoly a obe vnútorné prekrojené časti potrieme džemom. Na spodnú časť dáme trochu šľahačky, naukladáme čerešne, znova šľahačka a prikryjeme vrchnou časťou natretou stranou hore. Na džem opäť čerešne a ozdobíme šľahačkou. Posypeme hoblinami čokolády.
Poznámka k receptu

TIP:  Ak ste mimo sezóny čerstvých čerešní, vynikajúco chutí aj zo zaváraných, prípadne aj z višní. Ak nemáte hobliny čokolády, ostrým nožom si ich viete spraviť z tabuľky čokolády.

 

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.