Úžasné tvarohové pagáčiky
Úžasné tvarohové pagáčiky
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4.43
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Naozaj úžasné tvarohové pagáčiky. Znútra ako vatička a zvonku taak chrumkavé ? S malým množstvom tuku a veľa dobrých bielkovín. Rýchlo zamiesené, vhodné aj pre malé deti. Ak by ste chceli večer pri telke chrumkať zdravo a chutne, páči recept je váš ?
Množstvo Príprava
70 Mini pagáčikov (30 väčších) 20 Min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 Min 60 Min
Množstvo Príprava
70 Mini pagáčikov (30 väčších) 20 Min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 Min 60 Min
Úžasné tvarohové pagáčiky
Úžasné tvarohové pagáčiky
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4.43
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Naozaj úžasné tvarohové pagáčiky. Znútra ako vatička a zvonku taak chrumkavé ? S malým množstvom tuku a veľa dobrých bielkovín. Rýchlo zamiesené, vhodné aj pre malé deti. Ak by ste chceli večer pri telke chrumkať zdravo a chutne, páči recept je váš ?
Množstvo Príprava
70 Mini pagáčikov (30 väčších) 20 Min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 Min 60 Min
Množstvo Príprava
70 Mini pagáčikov (30 väčších) 20 Min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
20 Min 60 Min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: Mini pagáčikov (30 väčších)
Postup prípravy
  1. Pripravíme si kvások – mlieko jemne zohrejeme (musí byť teplé, nemôže byť horúce), primiešame med a rozmrvíme kvasnice. Necháme nabobtnať 10 minút.
  2. Do misky si navážime múky, pridáme soľ a ručnou metličkou premiešame. Metlička krásne nadýcha múku. Pridáme olej, rozmrvíme tvaroh a prilejeme vzídený kvások. Robotom necháme vypracovať jemné cesto. Ak by sa príliš lepilo prisypte trochu múky. Na nádobu dáme kúpaciu čiapku, alebo prehodíme dve utierky a necháme vykysnút 30 až 60 min.
  3. Keď je cesto vykysnuté, zapneme si rúru na 180 stupňov hore a dole. Plytký plech si potrieme olivovým olejom alebo naň položíme papier na pečenie. Cesto vyklopíme z misky a rukami porozťahujeme na plech (nevaľkáme). Hrúbka ani tenká ani hrubá, taká akurát. Formičku trochu prejdeme v oleji a vykrajujeme malé pagáčiky. Vykrajujeme nahusto. Cesto, ktoré zostalo z vykrajovania odstránime, v rukách trochu spracujeme dokopy a odložíme naspäť do misky. Pagáčiky necháme podkysnúť ešte 10-15 min. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme nastrúhaným parmezánom alebo iným syrom, osolíme a posypeme semiačkami. Dáme piecť do rúry na cca 15 min, resp. pokým syr zozlatne.
  4. Medzitým si spracujeme cesto, ktoré nám zostalo, opäť ten istý postup.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.