Vege francúzske zemiaky
Vege francúzske zemiaky
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.1
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
“Také to je dobré, že si to vychutnávam ako zmrzlinu. Neuveritelné ako ty dokášeš spojiť chute.” Varila som pre maminku, no nemiluj ju, ked tak pekne povie ? Najviac zo všetkého milujem zeleninu a ešte ak neskutočne chutí <3
Množstvo Príprava
4 porcie miska 27x19cm 15 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
4 porcie miska 27x19cm 15 min
Doba varenia
25 min
Vege francúzske zemiaky
Vege francúzske zemiaky
Hodnotienie: 10
Hodnotenie: 4.1
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
“Také to je dobré, že si to vychutnávam ako zmrzlinu. Neuveritelné ako ty dokášeš spojiť chute.” Varila som pre maminku, no nemiluj ju, ked tak pekne povie ? Najviac zo všetkého milujem zeleninu a ešte ak neskutočne chutí <3
Množstvo Príprava
4 porcie miska 27x19cm 15 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
4 porcie miska 27x19cm 15 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie miska 27x19cm
Postup prípravy
  1. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov hore dole a zapekaciu misku si vymažeme olivovým olejom.
  2. Zemiaky si ošúpeme, a nakrájame na tenké kolieska. Cuketa prekrojíme napoly a nakrájame na polkolieska. Mozarelu si natenko nakrájame. Papriku prekrojíme napoly, zbavíme jadrovníka a nakrájame na pásiky.
  3. Misku si vymažeme olivový olejom a vrstvíme – prvá vrsta zemiaky, osolíme. Na zemiaky navrstívme cuketu. Osolíme. Na cuketu opäť zemiaky. Následne mozarellu a čerstvú červenú papriku. Osolíme. Opäť vrstva zemiakov.
  4. Vymiešame si zálievku : šlahačková smotana, pochúťková smotana, vajce, pol čajovej lyžičky mletej červenej papriky, pol kurkumy, pol drvenej rasce a soľ. Rozhabarkujeme a vylejeme na navrstvenú zmes. Postrúhame tvrdý syr (eidam, gouda, alebo oštiepok) Pečieme 20-25 min. Ak by sa syr na vrchu veľmi pripaloval, prekryjeme zapekaciu misku napoly zloženým papierom na pečenie.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.