Halušky robíme načerstvo tesne pred podávaním. Sú tak najlepšie. Postup je jednoduchý. Do väčšieho širšieho hrnca si dáme zovrieť vodu. Mrkvy a vajcia si pridáme s polkou krupice do mixéra a úplne rozmixujeme na kašu. V tejto fáze môžete pridať aj čerstvé bylinky napríklad. Pomer krupice je orientačný, veľmi záleží aj od vodnatosti mrkvy, čiže ak je cesto moc riedke, prisypte ešte. Cesto musí mať takú hustejšiu konzistenciu ale nie úplne hutné. Do rozmixovaného cesta prisypeme zvyšok krupice. Ja celkový pomer krupice nahrádzam 1/3 celozrnnou. Nemusí byť. Osolíme, pridáme kurkumu a zamiešame. Cesto sa nesmie liať, musí len tak schádzať pomaly z lyžice. Keď začne voda vrieť, úplne stíšime oheň, aby nebublala – halušky by sa nám rozvarili. Presitkujeme halušky a necháme znížené na minimum len tak v tej vriacej vode dve minútky. Potom ich jemne premiešame a privýšime oheň, aby jemne bublali. Varíme cca 3 minútky. Scedíme, pridáme kus masla, posolíme a jemne zamiešame.