Množstvo | Príprava |
4 porcie | 15 minút |
Doba varenia |
60 min |
|
|
Priznám sa vám, že prívarky ani omáčky nikdy neboli moje obľúbené jedlá, asi to boli ešte pozostatky spomienok zo školských čias. Ani v dospelosti som v nich nevidela veľký výživový význam, keďže to je vlastne jedlo múka s múkou. Múčna omáčka a knedľa z múky k tomu. Ale našla som si k nim cestu a začala som omáčky robiť zo zeleniny. Zamilovali sme si cuketu, tekvicu a v sezóne aj mega zdravú žihľavu. Tak som z toho vykúzlila takúto kombináciu, veď okoštujte, len aby nebolo málo
|
TIP: Do omáčky môžete pridať aj špargľu, prípadne cuketu nahradiť tekvicou. Ak nemáte žihľavu, výborne bude chutiť aj špenát alebo mangold. Namiesto vňaťky môžete použiť aj kôpor. Omáčka je veľmi lahodná aj s domácou knedľou, recept nájdete v mojej knižočke TRR1 alebo aj na mojej webovej stránke. Vodu zo zemiakov nemusíte vylievať, môžete ju dať do omáčky.