Domov / Recept / Semifreddo s mascarpone, čokoládou a chilli mandľami

Semifreddo s mascarpone, čokoládou a chilli mandľami

Úžasný krémový dezert, s ktorým vždy zabodujete 🙂

Semifreddo - luxusná vienetta
Semifreddo - luxusná vienetta
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento recept mi poslala Sandra Kello prostredníctvom kreatívnej letnej súťaže, ktorú sme spoločne robili s Lidlom. Keď som ho vyskúšala v momente sa mi zapojili všetky chuťové bunky. Mám veľmi rada vienettu, no tento dezert ju preskočil asi o 100 bodov. Úžasný, krémový, jemný chrumkajúcimi karamelovými mandľami a praskajúcou čokoládou. Pre mňa nr. 1 v lete, týmto dezertom si u návštevy šplhnete 🙂
Množstvo Príprava
6 kúskov 15 min
Doba varenia
4-6 hodín
Množstvo Príprava
6 kúskov 15 min
Doba varenia
4-6 hodín
Semifreddo - luxusná vienetta
Semifreddo - luxusná vienetta
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tento recept mi poslala Sandra Kello prostredníctvom kreatívnej letnej súťaže, ktorú sme spoločne robili s Lidlom. Keď som ho vyskúšala v momente sa mi zapojili všetky chuťové bunky. Mám veľmi rada vienettu, no tento dezert ju preskočil asi o 100 bodov. Úžasný, krémový, jemný chrumkajúcimi karamelovými mandľami a praskajúcou čokoládou. Pre mňa nr. 1 v lete, týmto dezertom si u návštevy šplhnete 🙂
Množstvo Príprava
6 kúskov 15 min
Doba varenia
4-6 hodín
Množstvo Príprava
6 kúskov 15 min
Doba varenia
4-6 hodín
Čo budeme potrebovať
Množstvo: kúskov
Postup prípravy
  1. Mandle si nakrájame/nalámeme na menšie kúsky. Na suchej panvici ich minutku opražíme a zasypeme trstinovým cukrom cca 4 PL. Namelieme trošku chilli a čakáme kým sa cukor rozpustí na karamel. Je fajn to mať na miernom ohni, aby nám karamel nezhorkol. Vypneme, zamiešame karamel s mandľami a necháme vychladnúť.
  2. Nad parou si rozpustíme čokoládu (hrniec, doňho voda a na to buď ďalší hrniec abo kovová/smaltová miska. Voda sa nesmie dotýkať vrchnej misky. Keď začne voda vrieť, prinížiť, aby sa nám čokoláda nezrazila. Pridáme kúsok masla, aby sa nám s ňou dobre manipulovalo.
  3. Šlahačkovú smotanu si vyšľaháme do polotuha s vnútrom vanilkového lusku. Pridáme mascarpone a šťavu z citróna. Poriadne zmes prešlaháme, aby bola krémová a jemná.
  4. Žĺtka si vyšlaháme s trstinovým cukrom do peny. Cukru pridajte podľa chuti, mne stačili 3 PL. Zmes vmiešajte do mascarpone masy.
  5. Do srnčieho chrbáta, alebo zapekacej misky vystlanej foliou vrstvime mascarpone krém, tenkú vrstvu čokolády, posypať karamelovými mandľami a zase vrstviť..Poslednú vrstvu ozdobte mriežkou z čokolády, alebo spravte ornamenty. Dáme zamraziť na 4 - 6 hodín.
  6. Dezert sa ľahšie vyberá, keď ho necháte chvíľu roztopiť. Výborná je s malinami 🙂 Bon appetit 🙂
    Dezert sa ľahšie vyberá, keď ho necháte chvíľu roztopiť. Výborná je s malinami :) Bon appetit :)
Poznámka k receptu

TIP : vanilkový lusk si otvoríme veľmi jednoducho. Kraje (kúsok) odrežeme, pozdĺžne lusk prerežeme (len vrchnú časť) a vnútro opakom noza stiahneme z jedného kraja na druhý.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Báječné nebeské palacinky (bez múky)

fantastické, fit a zdravé 🙂 Báječné nebeské palacinky (bez múky) Hodnotienie: 31 Hodnotenie: 3.58 You: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.