Špenátové halušky so smotanovou omáčkou

Špenátové halušky so smotanovou omáčkou
Špenátové halušky so smotanovou omáčkou
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia, inšpirácia z tradičnej kuchyne: krupicové halušky z čerstvého špenátu preliate smotanovým dresingom a dochrumkava opečenou cibuľkou a slaninkou ♥
Špenátové halušky so smotanovou omáčkou
Špenátové halušky so smotanovou omáčkou
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Priatelia, inšpirácia z tradičnej kuchyne: krupicové halušky z čerstvého špenátu preliate smotanovým dresingom a dochrumkava opečenou cibuľkou a slaninkou ♥
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Na masle si speníme nakrájaný väčší cesnak. Keď bude opečený dozlata, pridáme 2-3 poriadne hrste špenátu. Počkáme, kým nám pustí, cca 2-3 minútky. Pridáme levanduľové korenie (je to úžasná novinka, ktorá spolu s himalájskou soľou a inými bylinkami pridajú vášmu jedlu tú správnu chuťovú explóziu). Výborné je aj pizzové korenie. Jednoducho, chce to oregáno, rozmarín, tymián, bazalku a soľ. Dáme do mixéra aj s vajkami a vymixujeme na malé kúsky. Vylejeme do nádoby, pridáme petrželku, soľ, chilli a postupne sypeme detskú krupicu (príp. špaldovú krupicu). Cesto by malo byť vláčne. Ani husté, ani riedke. Necháme ho odpočívať cca 10 min. Zatiaľ si spravíme omašťok 😀 Červenú cibuľku si nakrájame nadobrobno, pridáme na hrubšie nakrájané pásiky domácu prerastenú slaninku (dala som aj domáce údené mäsko) a opražíme dochrumkava. Majču si pripravíme zmiešaním pochúťkovej smotany, štipky soli, petržleky, pridáme trochu citrónovej šťavy a nastrúhaného parmezánu (výborná je aj gorgonzola, niva príp. trochu bryndze). Dáme si zovrieť vodu a pomocou haluškovača do nej prepasírujeme halušky. Varíme 2-3 minútky. Tadaaaaaa! Všetko spojíme a vychutnávame ♥♥♥ Bon appetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. Vďaka za dobrý recept, je super,že tam ide čerstvý špenát a tie bylinky to dobre dochutili. Len to množstvo mne vyšlo na také 2 slabšie porcie, tak odporúčam urobiť rovno viac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.