Morské ryby hrajú v ľudskej výžive dôležitú rolu a mali by byť pravidelnou súčasťou jedálnička. Rybacie mäso a v ňom obsiahnutý tuk sú cenným zdrojom vitamínu A, B12 a D, jódu, železa a tiež tryptofánu – aminokyseliny, ktorá podporuje činnosť nervovej sústavy. Ryby sú totiž dôležitým zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré majú významné zdravotné účinky.
Morské ryby hrajú v ľudskej výžive dôležitú rolu a mali by byť pravidelnou súčasťou jedálnička. Rybacie mäso a v ňom obsiahnutý tuk sú cenným zdrojom vitamínu A, B12 a D, jódu, železa a tiež tryptofánu – aminokyseliny, ktorá podporuje činnosť nervovej sústavy. Ryby sú totiž dôležitým zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré majú významné zdravotné účinky.
Najprv si pripravíme Dollar chips (môžete pripraviť aj hodinu-dve dopredu, sú skvelé aj studené) - škrabkou, ručne, alebo strúhadlom si nakrájame zemiaky. Položíme ich na rozprestretú kuchynskú utierku a poriadne nasolíme. Zemiaky pustia vodu cca za 5-10 minút, ktorú osušíme ďalšou kuchynskou utierkou. Tento proces je dôležitý, nakoľko potom v trúbe nezhoria a zostanú tvrdé a chrumkavé ako originál chipsy. Na plech si dáme papier na pečenie a rozložíme zemiaky. Polejeme zľahka minimom oleja (ideálne olej nastriekame) a dáme piecť na 160 stupňov cca 15-20 minút. Treba ich sledovať, sú náchylné veľmi rýchlo zhorieť, aj za minútu.
Cuketu a mrkvu si ošúpeme so škrabkou. Na panvici si na masle speníme pór, strúčik cesnaku, soľ, vegetu, 4 druhy korenia (zelené, biele, hnedé, čierne), rascu, čerstvú bazalku a cviklové listy, pridáme našúpané špagety a restujeme cca 5-10 minút podľa chuti. Pridáme za lyžicu pesto genovese, príp. podľa chuti. Ak nemáte vôbec, nemusí byť, chuť je aj tak fantastická. Keď sa to našúpe, vyzerá toho byť strašne veľa, ale treba rátať s tým, že to stratí 2/3 objemu.
Lososa si umyjeme a okoreníme korením na ryby. Na panvici/grile rozpálime maslo, dáme kožou na spodok, zakryjeme panvicu, znížime plyn a dusíme. Otáčame z každej strany. Losos pod pokrievkou zostane úžasne šťavnatý. Bon appetit. 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Dobrý deň, prosím Vás, čo znamená „….pridáme našúpané špagety „. Taktiež v ingredienciách udávate mladú tekvicu, ale v postupe chýba. Dáva sa k tej restovanej zelenine, správne? Ďakujem za odpoveď.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Dobrý deň,
prosím Vás, čo znamená „….pridáme našúpané špagety „. Taktiež v ingredienciách udávate mladú tekvicu, ale v postupe chýba. Dáva sa k tej restovanej zelenine, správne? Ďakujem za odpoveď.