Bravčové rezne naprírodno, kôprová dijon omáčka a brokolicové zemiaky
Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.63 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keď si chcete spraviť takú malú jar na tanieri už v zime 😀 Pekne to spolu ladí, oku aj chuťovo. Podobne môžete pripraviť aj brokolicovú ryžu s nastrúhanou mrkvou :*
Bravčové rezne naprírodno, kôprová dijon omáčka a brokolicové zemiaky
Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.63 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keď si chcete spraviť takú malú jar na tanieri už v zime 😀 Pekne to spolu ladí, oku aj chuťovo. Podobne môžete pripraviť aj brokolicovú ryžu s nastrúhanou mrkvou :*
Mäsko si posolíme a jednu stranu potrieme horčicou. Na dno tlakového hrnca si dáme bravčovú masť, necháme rozpáliť a položíme mäso horčičou nadol (kľudne poukladajte aj na seba). Necháme minútku zatiahnuť, podlejeme 2 deci vody, zavrieme tlakový hrniec a od momentu pískania varíme 20 min.
Medzitým si ošúpeme zemiaky aj mrkvu, nakrájame na drobné kocky a dáme do hrnca. Pridáme 1 celý strúčik cesnaku a 1 bobkový list. Varíme cca 15 min. Medzitým si dáme zovrieť vodu do malého hrnca. Brokolicu si rozoberieme na ružičky, vhodíme do vriacej vody a necháme variť 2 minuty (nie viac). Vyberieme a rozmixujeme. Vodu zo zemiakov zlejeme, pridáme plát masla, soľ, muškátový oriešok, mixnutú brokolicu a zamiešame.
Keď je mäsko hotové, vyberieme ho, do smotany si primiešame škrob a následne vlejeme do šťavy. Mala by sa nám zredukovať a mierne zhustnúť. Ak nie, ešte trochu škrobu pridáme. Vždy rozmiešame mimo hrnca až potom vlejeme, aby sa nám nespravili hrudky. Ak chceme sýtejšiu chuť omáčky, dochutíme ešte trochou dijon horčice. Pridáme nasekaný kôpor, citrónovú šťavu, soľ a trochu červenej papriky. Mäsko servírujeme preliate omáčkou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.