Surovú brokolicu a nasekany medvedí cesnak si rozmixujeme s 1 vajíčkom. Do druhej misky rozbijeme ďalšie vajíčka a ručne primiešame brokolicovú masu a pomaly pridávame krupicu. Množstvo krupice závisí od toho, aké máte veľké vajcia a akú má savosť. Cesto NESMIE byť riedke ani husté, musí sa ťahať ako roztápajúci sa syr/pomaly ako láva. Ak bude treba dosypeme ešte krupicu. Primiešame soľ, korenie a necháme odstáť cca 5 minút, aby krupica nasala tekutinu.
Medzitým si dáme zovrieť vodu, keď zovrie, stíšime oheň a zabárame cez haluškovač halušky. Voda NESMIE VRIEŤ, lebo inak sa nám rozvaria. Keď sme zavarili všetky halušky, opatrne zvýšime oheň, aby voda len mierne bublala. Necháme variť cca 5 minút.
Halušky scedíme, pridáme maslo, zamiešame a jemne osolíme.
Servírujeme so zálievkou – kyslá smotana, petrželka, prelisovaný cesnak, jarná cibuľka, soľ, korenie, chilli a červená paprika. Vynikajúce je pridať do smotany aj bryndzu. Dobrú chuť.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.