Bryndzové pagáčiky
Bryndzové pagáčiky
Hodnotienie: 86
Hodnotenie: 4.01
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť jeden zabudnutý recept, ktorý vám nahadzujem na web. Tieto bryndzové pagáče sú úplne báječné. Jednoduchšie nepoznám, len 3 základné suroviny, bez kysnutia a všetko jedna mierka. Koľko múky, toľko bryndze, toľko masla. Rada si v kuchyni zľahčujem procesy. Namiesto bryndze môžete použiť aj tvaroh, chutia rovnako úžasne.
Množstvo Príprava
60 pagáčikov cca 15
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
60 pagáčikov cca 15
Doba varenia
15 min
Bryndzové pagáčiky
Bryndzové pagáčiky
Hodnotienie: 86
Hodnotenie: 4.01
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť jeden zabudnutý recept, ktorý vám nahadzujem na web. Tieto bryndzové pagáče sú úplne báječné. Jednoduchšie nepoznám, len 3 základné suroviny, bez kysnutia a všetko jedna mierka. Koľko múky, toľko bryndze, toľko masla. Rada si v kuchyni zľahčujem procesy. Namiesto bryndze môžete použiť aj tvaroh, chutia rovnako úžasne.
Množstvo Príprava
60 pagáčikov cca 15
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
60 pagáčikov cca 15
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: pagáčikov cca
Postup prípravy
  1. Do misky si navážime múku, pridáme bryndzu a maslo priamo z chladničky nastrúhame nahrubo. Posolíme a ručne vypracujeme cesto. Ak sa nám lepí, posypeme múkou. Cesto dáme do potravinárskej fólie, roztlačíme na hrubšiu placku a do mrazničky zachladiť na 30 minút.
  2. Medzitým si rozhorúčime rúru na 170-180 stupňov hore/dole bez ventilátora.
  3. Cesto z mrazničky vyvaľkáme tak akurát ani hrubé ani tenké. Vykrajujeme malé kruhy – menšie formičky cca 1.5 cm sú chutnejšie. Prenesieme na papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamom, ľanovými semiačkami a osolíme. Dáme piecť na cca 12-15 min dozlatova.
  4. Výborne chutia aj s olivami a nastrúhaným parmezánom.
    Výborne chutia aj s olivami a nastrúhaným parmezánom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.