Citrónovo-kokosové sušienky
Citrónovo-kokosové sušienky
Hodnotienie: 56
Hodnotenie: 3.66
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sušienky, z ktorých som naozaj úplne paf ? pif paf, aby som bola konkrétnejšia ? Naozaj zatiaľ najlepšie domáce, aké som jedla, veľmi sa podarili ? Intenzívna citrónová chuť, podčiarknutá chrumkavým kokosom, samé zdravé a bežne dostupné suroviny, nuž, čo si človek viac môže priať? Už len sa do nich pustiť ? Tak nech vám chutia moji milí tak, ako nám ?
Množstvo Príprava
90 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
7-8 min 60 min
Množstvo Príprava
90 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
7-8 min 60 min
Citrónovo-kokosové sušienky
Citrónovo-kokosové sušienky
Hodnotienie: 56
Hodnotenie: 3.66
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sušienky, z ktorých som naozaj úplne paf ? pif paf, aby som bola konkrétnejšia ? Naozaj zatiaľ najlepšie domáce, aké som jedla, veľmi sa podarili ? Intenzívna citrónová chuť, podčiarknutá chrumkavým kokosom, samé zdravé a bežne dostupné suroviny, nuž, čo si človek viac môže priať? Už len sa do nich pustiť ? Tak nech vám chutia moji milí tak, ako nám ?
Množstvo Príprava
90 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
7-8 min 60 min
Množstvo Príprava
90 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
7-8 min 60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Kokos (okrem tých dvoch PL) si zamiešame s trstinovým cukrom a pomelieme na múčku. Kokos, alebo inú olejnatú ingredienciu vždy meliem spolu s cukrom, lepšie sa pomelie. Meliem na elektrickom kávovom mlynčeku. Ak nemáte, skúste v mixéri, alebo ponorným v úzkej vysokej nádobe.
  2. Pomletú zmes si navážime do misky, pridáme múky, maslo izbovej teploty, žĺtok, šťavu z citróna, silicu a vymiešame robotom – alebo ručne na kompaktné cesto. Vsypeme záverečné 2 PL strúhaného kokosa vcelku – nepomletého a krátko vmiešame. Cesto by nemalo byť ani lepivé, ani sa rozpadávať, ak sa tak deje, pridajte buď trochu masla navyše, alebo posypte múkou. Položíme ho na potravinovú fóliu, zľahka rukami stlačíme na hrubšiu placku, zabalíme a dáme do chladu na hodinku stuhnúť. Vždy tieto maslové cestá roztláčam na placku, nenechávam v bochníku, rýchlejšie sa zachladia a ľahšie vaľkajú.
  3. Rúru si vyhrejeme na 160 stupňov, hore dole bez ventilátora.
  4. Po odležaní si cesto vyberieme z chladu a ak si chcete ušetriť robotu s prekladaním, vyvaľkajte ho priamo na papieri na pečenie, cez fóliu, v ktorej sa chladilo. Povykrajujete, neprenášate a len odstránite zvyšné cesto. Je to ohromne praktické. Ak sa rozhodnete pre klasiku, tak vál pomúčiť, aby sa nelepilo a vykrajovať. Zvolíme tvar hviezdiečiek, alebo iný, a do stredu ešte jemne vtlačíme inú formičku.
  5. Pečieme 7-8 minút, v polke plech otočím, aby sa upiekli rovnomerne. Po upečení necháme úplne vychladnúť, aby schrumkaveli. Skladujeme pootvorené/otvorené, ak zavriete do dózy, úplne zmäknú až sa budú rozsýpať. Môžete aj pofŕkať čokoládou a posypať zľahka kokosom.
    Pečieme 7-8 minút, v polke plech otočím, aby sa upiekli rovnomerne. Po upečení necháme úplne vychladnúť, aby schrumkaveli. Skladujeme pootvorené/otvorené, ak zavriete do dózy, úplne zmäknú až sa budú rozsýpať. Môžete aj pofŕkať čokoládou a posypať zľahka kokosom.
Poznámka k receptu

TIP: tento recept sa hodí aj na pečiatkové 🙂 Nestratia po upečení vzor :*

Inšpirácia na vytvorenie receptu : DM bio – Dinkel kekse zitrone und kokos

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.