Čokoládová explózia
Čokoládová explózia
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Neskutočná čokoládová explózia, milí čokoholici 🙂 Predstavujem vám siedme čokoládové nebo 😀 Tak lahodná plná a rozplývajúca sa chuť čokolády, doplnená o mandľovo-celozrnný korpus a osviežená lesným ovocím. Odkedy som tento koláčik ochutnala v Gazdovskom dvore vo Vinohradoch nad Váhom, musela som vydrankať recept 😀 A oni boli takí zlatí, že mi ho prezradili. Pôvodný recept pochádza z Lidl cukrárne, a tu je moja upravená upgradenutá verzia 🙂
Množstvo Príprava
20 cm tortová forma 30 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
20 cm tortová forma 30 min.
Doba varenia
30 min.
Čokoládová explózia
Čokoládová explózia
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Neskutočná čokoládová explózia, milí čokoholici 🙂 Predstavujem vám siedme čokoládové nebo 😀 Tak lahodná plná a rozplývajúca sa chuť čokolády, doplnená o mandľovo-celozrnný korpus a osviežená lesným ovocím. Odkedy som tento koláčik ochutnala v Gazdovskom dvore vo Vinohradoch nad Váhom, musela som vydrankať recept 😀 A oni boli takí zlatí, že mi ho prezradili. Pôvodný recept pochádza z Lidl cukrárne, a tu je moja upravená upgradenutá verzia 🙂
Množstvo Príprava
20 cm tortová forma 30 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
20 cm tortová forma 30 min.
Doba varenia
30 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm tortová forma
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Celozrnné keksíky si pomixujeme s mandľami na prášok, prilejeme rozpustené maslo a premiešame. Konzistencia by mala byť ako mokrý piesok. Natlačíme do formy na dno a po bokoch, a dáme zapiecť do rúry na 8 minút.
  3. Do hrnca si nalejeme 200 ml smotany a privedieme ju k varu. Vypneme, nalámeme 100 gramov čokolády, pridáme med, mandľové maslo a miešame až kým sa nám nerozpustí.
  4. Vajíčko si rozšľaháme so štipkou soli a za stáleho miešania pridáme k čokoláde. Zapracujeme dokopy, vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť do rúry na 15-20 min.
  5. Medzitým si pripravíme polevu ganache. Zvyšok smotany, 50 ml, zohrejeme na bod varu, vypneme, nalámeme 50 gram čokolády a zamiešame, aby sa nám rozpustila. Upečený koláč vytiahneme a nalejeme naň pripravenú čokoládovú polevu.
  6. Na tortu poukladáme mrazené alebo čerstvé ovocie a dáme ju poriadne zachladiť aj na 2 hodiny. Či je vychladená, zistíme podľa toho, že vrchná poleva je stuhnutá.
    Na tortu poukladáme mrazené alebo čerstvé ovocie a dáme ju poriadne zachladiť aj na 2 hodiny. Či je vychladená, zistíme podľa toho, že vrchná poleva je stuhnutá.
Poznámka k receptu

TIP : Ak použijete 26 cm formu, použite 1,5 dávky surovín.

Pôvodný recept : https://kuchynalidla.sk/product/cokoladova-torta-s-jahodami

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.