Čokoládovo-malinová vášeň
Čokoládovo-malinová vášeň
Hodnotienie: 32
Hodnotenie: 4.34
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Koláčik, ktorý som za posledných 7 dní robila 3x 😀 A nikdy som ho nestihla ani odfotiť 😀 Nebeský je <3 Chrumkajuci mandlovy základ, podmanivá chuť krému z horkej čokolády, šťavnaté kyselkavé maliny s dokonalou bodkou jemnej šľahačky. Úplne si vás podmaní <3
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia
25 min
Čokoládovo-malinová vášeň
Čokoládovo-malinová vášeň
Hodnotienie: 32
Hodnotenie: 4.34
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Koláčik, ktorý som za posledných 7 dní robila 3x 😀 A nikdy som ho nestihla ani odfotiť 😀 Nebeský je <3 Chrumkajuci mandlovy základ, podmanivá chuť krému z horkej čokolády, šťavnaté kyselkavé maliny s dokonalou bodkou jemnej šľahačky. Úplne si vás podmaní <3
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Celozrnné keksíky si pomixujeme s mandľami na prášok a prilejeme rozpustené maslo. Premiešame, konzistencia by mala byť ako mokrý piesok. Natlačíme do formy na dno a po bokoch a dáme zapiecť do rúry na 8 minút.
  3. Do hrnca si nalejeme 250 ml smotany a privedieme ju k varu. Vypneme, nalámeme čokoládu, pridáme med a mandľové maslo a miešame až kým sa nám nerozpustí. Vajíčko si rozšlaháme so štipkou soli a za stáleho miešania pridáme k čokoláde. Zapracujeme dokopy, je to veľmi riedke, nebojte sa toho, tak to má byť. Vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť do rúry na 15-20 min. Ak použijete väčšiu formu na pečenie, tak pečte trochu menej, lebo vrstva čokolády bude tenšia a mohla by vám prihorieť.
  4. Po upečení necháme koláčik úplne vychladnúť. Ak máme mrazené maliny, necháme rozmraziť a scediť z šťavy. Maliny si popučíme vidličkou, pridáme džem, med a zamiešame. Rovnomerne rozvrstvíme na upečený koláč. Vyšlaháme si dotuha šlahačku, primiešame 1 PL pomletý trstinový cukor a rozvrstvíme na malinovú zmes. Na vrch nastrúhame čokoládu ako dekor, a môžeme dokola ozdobiť čerstvými malinami. Dáme poriadne zachladiť do chladničky na cca 2-4 hodiny úplne ideálne cez noc.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.