Čokoládový mousse bez múky
Čokoládový mousse bez múky
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Čokoládová vášeň 🙂 Je bez múky a je božsky sa rozplývajúci sa na jazyku. Doplnený o exkluzívny figový džem a dekadenciu mu dodáva, buď šlahačka, alebo parížsky krém z bielej čokolády. Tortička je mierne horká, a zároveň sladká. To je láska priatelia, na prvý kúsok rozplývajúci sa na jazýčku 🙂 Hotovú ju máte raz-dva 🙂
Množstvo Príprava
24 cm tortový priemer 15 min.
Doba varenia
15-20 min.
Množstvo Príprava
24 cm tortový priemer 15 min.
Doba varenia
15-20 min.
Čokoládový mousse bez múky
Čokoládový mousse bez múky
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Čokoládová vášeň 🙂 Je bez múky a je božsky sa rozplývajúci sa na jazyku. Doplnený o exkluzívny figový džem a dekadenciu mu dodáva, buď šlahačka, alebo parížsky krém z bielej čokolády. Tortička je mierne horká, a zároveň sladká. To je láska priatelia, na prvý kúsok rozplývajúci sa na jazýčku 🙂 Hotovú ju máte raz-dva 🙂
Množstvo Príprava
24 cm tortový priemer 15 min.
Doba varenia
15-20 min.
Množstvo Príprava
24 cm tortový priemer 15 min.
Doba varenia
15-20 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm tortový priemer
Postup prípravy
  1. Vajcia si vyšľaháme poriadne do krémovej peny s 2 PL scukornateného medu. Nechajte ľlahať aj 10 minút.
    Vajcia si vyšľaháme poriadne do krémovej peny s 2 PL scukornateného medu. Nechajte ľlahať aj 10 minút.
  2. Medzitým si rozpustíme vo vodnom kúpeli 170 g čokolády (aká, to je na vás, no ja som použila 55 %-nú). Nádoba s čokoládou by sa nemala dotýkať vody. Keď je rozpustená, zamiešame pomaly s kovovou lyžicou do vajíčkovej peny. Pracujte naozaj pomaly, jemne a opatrne, aby sme si nerozbúchali vajcia. Ono sa to spojí 🙂 Pridáme 30 g pomletých mandlí.
  3. Tortovú formu si vymastíme olejom a posypeme pomletým kokosom, resp. mandľami. Zmes vylejeme, rovnomerne uhladíme a pečieme na 150-160 stupňov 15-20 minút, ak chcete mať vláčnejšie vnútro. V prípade, že je suchšie, pečte 20-25 min. Kontrolujeme špajdľou. Ak by sa nám začala pripaľovať, navrch dáme alobal alebo papier na pečenie.
  4. Po vychladnutí korpusu nanesieme v tenkej vrstve obľúbený džem (ideálne kyselkavý) a vyšľaháme navrch šľahačku bez pridania cukru. Vrch jemne posypeme karobom. Moja obľúbená kombinácia je aj s parížskou šlahačkou. 300 ml šlahačkovej smotany si ohrejete na bod varu a nalámete do nej 150 gramov bielej čokolády, miešate kým sa rozpustí a dáte do chladu na minimálne 4 hodiny. Následne vyšlaháte ako šlahačku a máte krém 🙂
  5. Vychutnajte si ho 🙂
    Vychutnajte si ho :)
Poznámka k receptu

TIP : Ak budete koláčik piecť na 26 cm priemer, použite 5 vajec a zvýšte o to aj ostatné pomery. Ak na 20 cm fomu, stačia 3 vajcia.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.