Cookies s čokoládou a orechami
Cookies s čokoládou a orechami
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.44
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Prosili ste ma o zdravé koláčiky do ruky, tak som dnes upiekla svoje hádam prvé cookiesky v živote. Vyšli neskutočne <3 Sú chrumkavé, chutia po karameli a orechoch, plné zdravých surovín a dodajú vám potrebnú energiu. Pripravené ich máte raz dva. Ideálna mlska na cesty či ihrisko pre deti 🙂
Množstvo Príprava
15 väčších cookies, alebo 30 malých 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
15 väčších cookies, alebo 30 malých 20 min
Doba varenia
15 min
Cookies s čokoládou a orechami
Cookies s čokoládou a orechami
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.44
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Prosili ste ma o zdravé koláčiky do ruky, tak som dnes upiekla svoje hádam prvé cookiesky v živote. Vyšli neskutočne <3 Sú chrumkavé, chutia po karameli a orechoch, plné zdravých surovín a dodajú vám potrebnú energiu. Pripravené ich máte raz dva. Ideálna mlska na cesty či ihrisko pre deti 🙂
Množstvo Príprava
15 väčších cookies, alebo 30 malých 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
15 väčších cookies, alebo 30 malých 20 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: väčších cookies, alebo 30 malých
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 170-180 stupňov bez ventilátora.
  2. Maslo a vajcia musia mať izbovú teplotu, čiže vyberieme z chladničky a necháme cca 30 min postáť. Maslo dáme do nádoby a metličkovým mixérom si ho začneme našlahávať asi tak minútku. Pridáme trstinový cukor a prešlaháme minútku. Pridáme melasu, zašlaháme, vajce a šlaháme ešte minútku. Spraví sa nám krásne našlahaná pena.
  3. Všetky ostatné ingrediencie si dáme do misky, zamiešame a pridáme k našlahanej pene. Ručne stierkou spojíme v mierne lepivú zmes.
  4. Ruky si potrieme maslom, aby sa nám dobre pracovalo s cestom a nelepilo sa nám na ruky. Z nádoby naberáme polievkovou lyžicou zmes a tvarujeme ju v rukách na placku. Čím tenšie a menšie placky, tým budú chrumkavejšie. Kladieme na plech. Pečieme 13-15 min podľa rúry. Keď okraje začnú zlatavieť a zavoňajú, sú hotové.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.