Cviklové pohánkoto
Cviklové pohánkoto
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máte chuť na niečo ľahké a chutné? Nevarte dokola len ryžu, vyskúšajte pohánku. Jej jemne oriešková chuť a kopec vitamínov si Vás získajú.
Množstvo
2 osoby
Doba varenia
20 min
Množstvo
2 osoby
Doba varenia
20 min
Cviklové pohánkoto
Cviklové pohánkoto
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Máte chuť na niečo ľahké a chutné? Nevarte dokola len ryžu, vyskúšajte pohánku. Jej jemne oriešková chuť a kopec vitamínov si Vás získajú.
Množstvo
2 osoby
Doba varenia
20 min
Množstvo
2 osoby
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Pohánku si namočíme na cca 2 hodiny. Po dvoch hodinách varíme aj s tou vodou cca 10 minút. Vodu zlejeme.
  2. Do hrnca si dáme variť cviklu (v celosti, aby nestratila farbu; naj je, keď je menšia, aby sa dlho nevarila). Vodu mierne osolíme a varíme cca 15 minút od bodu varu. Vodu nevylejeme, budeme ňou podlievať pohánku.
  3. Na oleji si speníme pórik a na to dáme pohánku. Pridáme čerstvé oregano, pizzové korenie, sójovú omáčku, citrónovú šťavu – všetkého trošku podľa chuti. Podlievame vodou z cvikly a zeleninovým vývarom. Ak nemáme vývar, kľudne dajte trošku z akejkoľvek polievky (nemliečnej). Takto redukujeme na ohni cca 15 minút, kým sa nám voda vyvarí a pohánkoto zafarbí.
  4. Cviklu si pokrájame na malé kúsky, osolíme a zamiešame dokopy. Servírujeme s nastrúhaným parmezánom a čerstvou petrželkou.
Poznámka k receptu

TIP: Voda by sa nemala úplne vypariť, malo by byť vláčne. Ideálna príloha k pohánkotu je aktuálna kyslá kvasená kapusta. 😉 Môžete variť aj všetko v jednom hrnci. Bon appetit 😉

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.