Cviklové quinoto s morčacím stejkom v parmezánovej cruste Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu | Tlačiť recept | | | |
Tip na netradičné vynikajúce jedlo 🙂 Ak ste ešte nevyskúšali quinou, tak máte jedinečnú príležitosť. Je veľmi ľahká, jemná a chrumkavá, je skvelým obsahom živín. Má vysoké hodnoty fytonutrientov a flavonoidov, ktoré sú dôležitými bojovníkmi s rakovinou. Quinoa je tiež bohatá na mangán, horčík, tryptofán, kyselinu listovú a fosfor. V porovnaní s inými obilninami je quinoa podstatne lepší zdroj vápnika a bielkovín. Pôsobí totiž protizápalovo a má veľmi pozitívny vplyv na srdce a cievy.
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 10 min. |
Množstvo | Príprava | 2 porcie | 10 min. |
| |