Detský mliečny rez
Detský mliečny rez
Hodnotienie: 21
Hodnotenie: 4.1
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sladkosť, ktorú nám deti s obľubou drankajú v obchode – zdravšie, výživnejšie a stále chutne 🙂 A navyše úúplne jednoducho :* Piškotá je jemná a nadýchaná, džem celý rez zvláčni a plnka oživí. Vynikajúca nielen na oslavy, ale aj na bežné dni :*
Množstvo Príprava
6 ks 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
6 ks 20 min
Doba varenia
15 min
Detský mliečny rez
Detský mliečny rez
Hodnotienie: 21
Hodnotenie: 4.1
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sladkosť, ktorú nám deti s obľubou drankajú v obchode – zdravšie, výživnejšie a stále chutne 🙂 A navyše úúplne jednoducho :* Piškotá je jemná a nadýchaná, džem celý rez zvláčni a plnka oživí. Vynikajúca nielen na oslavy, ale aj na bežné dni :*
Množstvo Príprava
6 ks 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
6 ks 20 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov hore dole bez ventilátora. Vajcia vyberieme z chladničky, oddelíme si bielka a žĺtka. 5 bielok a 1 žĺtko si necháme chvíľu vonku, aby získali izbovú teplotu. Múky, kakao a prášok do pečiva si dáme do misky a metličkou poriadne premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
  2. Odstáte bielka dáme do mixéra so štipkou soli a necháme rozšlahať. Keď sa nám už začnú z bielkov robiť bublinky, po lyžiciach postupne zapracujeme cukor. Necháme dotuha vyšlahať cca 3 minútky. Pridáme žĺtko, kokosový olej, zašlaháme ešte pol minutky. Ak chcete rezy nadýchanejšie, suchú zmes ingrediencií si preosejeme do pripraveného cesta a jemne ručne spolu zapracujeme dokopy. Ja som len znížila obrátky na robote, pomaly zmes vysypala a nechala krátko zapracovať.
  3. Plytký plech na pečenie si vymažeme trochou masla, aby sa nám papier na pečenie prilepil a neposúval sa nám. Prilepíme oň papier. Zmes rovnomerne rozotrieme na papier, nie úplne k okrajom, necháme asi 2-3 centimetra voľného. Pečieme 15 minút.
  4. Korpus necháme vychladnúť a stiahneme z neho papier na pečenie. Pozdĺžne ho prekrojíme napoly. Tvaroh aj šlahačku dáme do misky a spolu metličkovým mixérom vyšlaháme v krém. Ak chcete mať rezy jemnejšie, môžete urobiť krém len zo šlahačky. Prípadne tvaroh nahradiť ricottou. Na vrchnú vnútornú stranu natrieme džem, na spodnú krém, jemne zlepíme a dáme stuhnúť do chladničky na 2-4 hodiny. Po stuhnutí nakrájame.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.